Latvala andis mõista, et FIA ja Promoter elavad WRC-sarja osas õhulossis

Henry Lääne
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: @World/Toyota

Armastatud rallisõitja Jari-Matti Latvala imestab, et koroonaviiruse pandeemia tõttu pole Argentina, Portugali ja Sardiinia MM-rallid tühistatud, vaid edasi lükatud. «Kuhu need etapid tõstetakse?» küsib ta.

Soomlase hinnangul on hooaja teise poole kalender väga tihe ning sügisesse pole võimalik ühtegi võistlust nihutada. «Tõele au andes näib see faktide ilustamisena,» ei saa ta aru Rahvusvahelisest autoliidust FIA ega MM-sarja turunduspoole eest hoolitsevast WRC Promoterist.

MM-sari jätkub kõige varem juuli keskel Keenias, kuid koroonakriisi tõttu pole see kivisse raiutud. Augusti alguses peaks toimuma Soome etapp, kuid selle peakorraldaja Jani Backman tõdes hiljuti, et võistluse ärajäämine pole võimatu.

Küll ringlesid Mehhikos rallipargis kuulujutud, et aprilli lõpus toimuma pidanud Argentina MM-etapp lükatakse oktoobri või novembri lõppu. Samas on see vaid spekulatsioon. Latvala lükkab kuulujutu kindlalt ümber, kuna logistiliselt oleks see sisuliselt võimatu.

Tänavu seni vaid ainult Rootsis kihutanud Latvala pidi katkestama tehnilise probleemi tõttu, tänu millele andis Toyota talle asendusralliks Sardiinia. Kuna see ilmselt ei toimu, sõidab soomlane hooaja teises pooles ilmselt ainult kodumaal ja Walesis. Samas on see parem kui mitte midagi!

Tema eesmärgiks on näidata piisavalt häid esitusi, et mõni tiim sooviks teda järgmiseks aastaks palgata. Jah, Rootsi läks aia taha, kuid koroonapaus tähendab tema sõnul, et ühelgi roolikeerajal pole sõidutunnetust, mis võrdsustab mänguvälja. «See on praegu ainus imeväike positiivne asi. Kõige olulisem on aga maailmas olukord kontrolli alla saada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles