Hispaania kõrgliiga valmistub hooaja taaskäivitamiseks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hispaania kõrgliigas mängiv Lionel Messi palliga.
Hispaania kõrgliigas mängiv Lionel Messi palliga. Foto: ALBERT GEA/REUTERS

Hispaania kõrgliiga (La Liga) juhtkond on väljatöötanud plaani, millega võistkonnad saaksid taasalustada treeningutega. Kui see 15 päeva kestev programm läbitakse, võib mõelda juba hooaja jätkumise peale.

La Liga outsustas 12. märtsil peatada hooaja kaheks vooruks, kuid hiljem pandi kogu hooaeg teadmata ajaks pausile. Nüüd on sellest möödunud mõned nädalad ja liiga juhtkond jõudis järelduseni, kuidas keerulises olukorras ikkagi mängudega jätkata saaks. 

Tegemist on neljaetapilise protsessiga. Esmalt tuleb mängijad ettevalmistada individuaalseks treeninguks, millele järgneks kaheksaliikmelistes gruppides töötamine ja viimaseks kogu võistkonnaga harjutamine. See võtab meeskondadel aega 15 päeva.

Kolm päeva enne protsessi algust tuleb kõikidelt osalistelt ehk mängijatelt, klubi töötajatelt ja nende lähedastelt võtta koroonaviiruse test. Positiivsete juhtude korral tuleb nad panna uuesti isolatsiooni.

Hispaanias on olukord üsna täbar ja sealne kuningriik kehtestas karmi eriolukorra. Inimestel on keelatud üle kogu riigi tänavatel liikuda, erandid tehakse ainult erakorralistes olukordades. Hispaanias on tuvastatud koroonaviirus enam kui 104 000 inimesel ja surmajuhtumeid koguni 9387.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles