Itaalia vutiklubi president: meil visatakse siin laipu veoautokastidesse, aga UEFA mõtleb ikka vaid rahast

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Massimo Cellino.
Massimo Cellino. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Itaalia jalgpalli kõrgliigas viimast kohta hoidva Brescia presidendi Massimo Cellino sõnul poleks tänavuse liigahooaja taaskäivitamisel enam mõtet. See on juba niikuinii prügikasti visatud, kuid nüüd tuleb olla hoolas, et sama ei tehtaks ka järgmise hooajaga. Seda aga UEFA tema hinnangul veel ei mõista.

Itaalias on kogu sporditegevus pausil olnud juba ligemale kuu aega. Kolmapäeval kinnitas peaminister Giuseppe Conte, et 9. märtsist kehtima hakanud eriolukord kehtib veel vähemalt 13. aprillini ning lisas, et valitsus kaalub meetmete leevendamist ainult siis, kui seda pooldaksid vastavad spetsialistid. 

Ehk parimal juhul saaks Serie A kinniste uste taga alustada mängudega aprilli kolmandal nädalal, kuid säärast asjade käiku ei usu saapamaal enam tõenäoliselt ilmselt ka kõige paduoptimistlikum inimene. 

«Hooajaga jätkamine poleks enam lihtsalt loogiline,» sõnas Cellino usutluses Gazzetta dello Sportile. «Kõik ju seisab. Meeskonnad pole koos treeninudki ja kui mängud toimuksidki, siis suletud uste taha, mis ikkagi ei kõrvalda täielikult võimalust, et sportlased haigestuksid. Hooaja jätkamine on minu meelest täielik hullumeelsus.»

«Kui nad sunniksid meid jätkama, siis ma pigem austan Brescia kodanikke ja nende lähedasi ega saada meeskonda väljakule ja lepin 0:3 tehnilise kaotusega» jätkas 63-aastane Brescia president, kes on varem kuulunud ka Ragnar Klavani koduklubi Cagliari ja Leeds Unitedi juhatusse. 

Seejärel võttis Cellino teravamalt ette Euroopa alaliidu (UEFA), kes on teadmata ajani edasi lükanud nii Meistrite kui ka Euroopa liiga mängud ning kõik rahvusvahelised sõpruskohtumised. 

Kuigi esmapilgul tundub tegemist mõistliku otsusega, on Cellino sõnul siingi palju läbimõtlemata samme. «Tänavune hooaeg on juba prügikasti visatud, kuid miks peaksime riskima ka järgmisega? Kuidas peaksid klubid oma eelarved paika saada, kui tänavune hooaeg ei lõppe 30. juunil. Mis saab kõikidest lepingutest? UEFA on lihtsalt ülbe ja mõtleb ainult enda rahakoti peale,» põrutas klubi juht. 

«Kas nad sunniksid meid mängima üle päeviti? Kas UEFA muudab ööpäeva 72-tunniseks? Äkki teeks hoopis midagi kasulikku ja saadaks Bresciasse kaitsemaske, need kuluksid küll praegu siin ära... meil laaditakse siin laipu veoautokastidesse,» sõnas Cellino ägestunult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles