Kergejõustiku MM lükati Tokyo olümpia tõttu aasta võrra edasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Järgmine kergejõustiku MM toimub 2022. aasta suvel.
Järgmine kergejõustiku MM toimub 2022. aasta suvel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Koroonaviiruse pandeemia tõttu aasta võrra edasi lükatud Tokyo suveolümpiamängud on pea peale löönud ka kogu ülejäänud spordikalendri, mida nüüd järk-järgult korrastatakse. Täna andis Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (WA) teada, et esiti 2021. aasta augustisse planeeritud MM lükati 2022. aasta südasuvele. 

Esiti pidi kergejõustiku MM toimuma tuleva aasta suvel 6.-15. augustini, kuid see jäänuks täpselt Tokyo olümpia uude ajaraami. Sel nädalal kogunenud WA nõukogu otsustas aga enda tiitlivõistlused aasta võrra edasi lükata. XVIII kergejõustiku maailmameistrivõistlused toimuvad seega 15.-24. juuli 2022. aasta suvel USAs Oregonis.  

2022. aasta suvi tõotab kergejõustiklaste jaoks kujuneda üldse väga võistlusterohke, sest siis toimub Münchenis ka EM. Teatud sportlased saavad tol suvel autasusid püüda ka Rahvaste Ühenduse Mängudelt (Commonwealth Games).

Sise-MMi uuteks kuupäevadeks on 19.-21. märts 2021.

«Kergejõustikufännide jaoks saab see olema tõeline kullasoon,» sõnas WA president Sebastian Coe. «Nad saavad kuus nädalat kaasa elada täiesti esmaklassilistele sportlastele.»

Ta lisas, et ideaalmaailmas ei paigutaks nad kolme tiitlivõistlust järjestikustele kuudele, kuid paraku polnud neil laual liiga palju alternatiive. Küll annab see Coe hinnangul kergejõustikule võimaluse ennast pika perioodi jooksul ülemaailmselt promoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles