Sportides tuleks hoida oluliselt suuremat vahet kui kaks meetrit (10)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Stroomi ranna korvpalliplatsil käis 24. märtsil aktiivne sportimine.
Stroomi ranna korvpalliplatsil käis 24. märtsil aktiivne sportimine. Foto: Sander Ilvest

Hollandi ja Belgia teadlased jõudsid järeldusele, et paljudes riikides kehtestatud reegel hoida väljas liikudes teistega kahemeetrist vahet pole sportides efektiivne.

Hoolimata eriolukorrast võib paljudes riikides jätkuvalt õues sportida. Näiteks Eestis võib seda teha, kui järgida 2+2 reeglit – kaks inimest korraga, kaks meetrit vahet.

Leuveni ülikooli ja Eindhoveni tehnikaülikooli teadlaste uuringust selgub, et sportides tuleks hoida oluliselt suuremat vahet, kui soovitatud kaks meetrit. Nimelt on kuni kahemeetrine distants efektiivne siis, kui inimesed seisavad siseruumides või väikese tuule korral õues paigal. 

Et selgitada ohutut kaugust väljas liikumiseks, mõõtsid teadlased piiskosakeste liikumist erinevates tingimustes. Nad jõudsid järeldusele, et samas suunas ühes reas kõndides peaksid inimesed hoidma vähemalt nelja-viie-meetrist vahet. Joostes peaks vahe olema kümme meetrit ning rattaga treenides vähemalt 20 meetrit.

Kahekesi väljas liikudes on kõige parem teha seda diagonaalis. Kõige suurem risk seevastu on liikuda üksteise taga n-ö tuules. 

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles