Tulevale suvele lükatud jalgpalli EM ei pruugi toimuda enam esialgsel kujul

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Koroonaviirus mõjutab ka jalgpalli EMi.
Koroonaviirus mõjutab ka jalgpalli EMi. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Esiti tänavu suvel toimuma pidanud jalgpalli EM lükati koroonaviiruse tõttu järgmisesse aastasse. See võib aga segamini lüüa kogu Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) plaanimajanduse.

Nimelt pidi Vana Maailma tšempionaat toimuma üle-Euroopa 12 linnas (London, München, Rooma, Bakuu, Peterburi, Budapest, Bukarest, Amsterdam, Bilbao, Glasgow, Dublin ja Kopenhaagen)

Esialgse hooga eeldati, et nimetatud linnad on nõus tiitlivõistluse matše korraldama ka tuleval aastal, kuid kuna koroonaviirus mõjutab lisaks jalgpallile ka teisi elu- ja spordialasid, on mõnes linnas uue kuupäevad põhjustanud erinevaid probleeme.

Saksamaa väljaanne Kicker kirjutab, et Bilbao staadion on teatud kuupäevadel juba broneeritud, brittide Daily Maili sõnul on mõned kuupäevad probleemsed ka Rooma olümpiastaadionil. Väidetavalt tuleb kõvasti lobitööd teha ka Amsterdamis, Glasgows, Dublinis ja Londonis, mis peaks võõrustama ka EMi finaali. 

«UEFA on 12 korraldajalinnaga pidevas suhtluses ja järgmised teadaanded avalikustatakse esimesel võimalusel,» kulges Euroopa jalgpalli katuseorganisatsiooni ametlik vastus erinevate väljaannete arupärimistele.

Küll täpsustas UEFA, et kuigi ideaalmaailmas tahetakse 2021. aastasse tõstetud EMi puhul kasutada samasugust mänguplaani nagu tänavu, pole tuleva aasta tšempionaadi kuupäevad veel kivisse raiutud. Tänavu pidanuks EM toimuma 11. juunist 11. juulini. 

UEFA täitevkomiteesse kuuluv Aleksei Sorokin sõnas kodumaa meediale, et kui keegi praegustest korraldajalinnadest peakski ära kukkuma on UEFA-l ainult mõned üksikud varuvariandid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles