Kummaline soovitus Saksamaalt: jalgpallurid peaksid müüris seistes distantsi hoidma

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Wolfsburgi jalgpallurid müüris seismas.
Wolfsburgi jalgpallurid müüris seismas. Foto: Jan Huebner/Taeger via www.imago-images.de/imago images/Jan Huebner

Kui Saksamaa jalgpalli kõrgliiga peakski 9. mail jätkuma – selleks on vaja veel valitsuse luba – peavad jalgpallurid kohtumise ajal kaitsemaske kandma.

Tegu on Saksamaa sotsiaalministeeriumi ettekirjutisega, teatas väljaanne Spiegel. Mängijate kantavad maskid oleksid spetsiaalselt sportimiseks mõeldud, et need joostes ja hüpates näo eest ära ei tuleks. Kui nii aga juhtub, tuleb mäng automaatselt peatada. Lisaks tuleb kaitsemaske vahetada iga 15 minuti järel ning jalgpallurid ei tohi neid käega katsuda.

Saksamaa jalgpallikoondise arst Tim Meyer on riigilt tulnud ettekirjutise osas skeptiline. «Olen kuulnud soovitusi, et mängijad peaksid müüris seistes distantsi hoidma,» tõi ta ühe jalgpalli mõistes absurdse näite.

Lisaks on sotsiaalministeerium soovitanud, et mängijad püsiksid liigahooaja lõpuni hotellis karantiinis. Praeguste plaanide järgi lõppeks liiga 30. juunil. «Isiklikult arvan, et mul oleks äärmiselt keeruline nii kaua hotellis viibida ning oma perekonda mitte näha,» kommenteeris Frankfurdi Eintrachti kaitsja Danny da Costa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles