Asümptomaatilise jalgpalluri õudne kuu: kolm koroonatesti, kolm positiivset tulemust (1)

Henry Lääne
Copy
Atalanta jalgpalliklubi väravavaht Marco Sportiello.
Atalanta jalgpalliklubi väravavaht Marco Sportiello. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage/PA Images

Põhja-Itaalias asuva Atalanta jalgpalliklubi väravavaht Marco Sportiello on oma tiimi ainus mängija, kellel on teadaolevalt koroonaviirus.

Sportiello sai positiivsest diagnoosist teada 20. märtsil, misjärel oli ta kaks nädalat karantiinis. Selle lõpus tehti itaallasele järgmine test, mis näitas taas koroonaviirust.

Uuele proovile järgnes paar nädalat hiljem kolmas test, mis oli jälle positiivne. Kuigi koroonaviirus pole karantiinireegleid järginud Sportiellot maha jätnud, on mängija asümptomaatiline ehk ta pole tundnud ühtegi viiruse sümptomit.

Atalanta kohtus märtsis Meistrite liiga play-off'i avaringis Valenciaga ning mõne eksperdi sõnul oli Milanos toimunud korduskohtumine bioloogiline pomm, kust võis alguse saada viiruse laialdane levik Põhja-Itaalias Lombardia maakonnas. Selles kohtumises jäi Sportiello varumeestepingile.

Küll tegi ta 90 minutit kaasa Valencias peetud avakohtumises. Kuna koroonaviirus on laastanud ka Hispaaniat, arvavad mängijale lähedal seisvad allikad, et Sportiello nakatus just seal.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles