Uue aja reeglid jalgpalluritele: kanna maski, ära sülita, ei mingit seksi haige partneriga! (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna treening.
Müncheni Bayerni jalgpallimeeskonna treening. Foto: Andreas Gebert/Reuters/Scanpix

Saksamaa Bundesligas valmistutakse jalgpallihooaja jätkamiseks 9. mail, kuid riik pole veel lõplikku jaa-sõna andnud. Loa saamiseks võtavad jalgpalliametnikud asja väga tõsiselt.

Eesti Jalgpalli Liit avaldas täna kilomeetripikkuse juhise, kuidas treeninguid jätkata, ning ega Saksamaal ole teistmoodi. Vastav töögrupp koondise arsti Tim Meyeri juhtimisel konsulteeris viroloogidega ning selle põhjal valmisid instruktsioonid kolme tugevama meeste, samuti naiste kõrgliiga mängijatele. Seal on kirjas kõik alates sellest, kuidas olla kodus ning lõpetades mängujärgse duši võtmisega.

Toome mõne näite.

Kodus: võimalikult vähe käia väljas, minimaalselt külalisi. Käitumine juhul, kui partneril on haigussümptomid: ei mingeid suudlusi ega seksi, kasutada erinevaid nõusid, käterätte jne.

Treeningbaasis: pesemine ja riietumine ainult kodus, mängijad peavad ise pesema oma mänguvormi ja putsad (!).

Hotellis: võistkonnale üks kindel korrus, liftinuppe vajutada ainult küünarnukkidega, baari külastamine ja tuppa toidu tellimine on keelatud, võistkonna hotellis oleku ajal tube ei koristata.

Enne mängu: staadionil tohib olla maksimaalselt 322 inimest, meeskonnad peavad saabuma erineval ajal, kui terve meeskond on ühes bussis, peavad kõik kandma maske, kodumeeskonna mängijad peavad tulema oma autodega, staadionile sisenemisel kontrollitakse kõigi inimeste kehatemperatuuri.

Väljakule minek: meeskonnad ei tohi tunnelis viibida ühel ajal, lapsed ei saada mängijaid väljakule.

Väljakul: mängueelne rivistus, kätlemine ja pildistamine jäävad ära, varumehed istuvad iga kahe-kolme tooli tagant, ülejäänud tribüünil.

Pärast mängu: ei mingeid lähiintervjuusid, virtuaalsed pressikonverentsid, TV-tiim peab viibima maskides.

Koroonatestid: vähemalt üks test nädalas, võimalikult mängule lähedasel ajal, kuid nõnda, et tulemused selguks enne mängu; kui keegi on nakatunud, siis terve võistkond karantiini; informeeritakse klubi arsti ja liigat, kuid mitte meediat.

Inglismaal loodetakse hooaega jätkata juunis ning seal koostati põhjalikud juhised treeningute tarbeks. Grupitreeningute taasalustamiseks tuleb täita näiteks järgmisi nõudeid:

- mängijatel soovitatakse kanda maski või torusalli,

- mängijad peavad parklas jätma kahe auto vahele vähemalt kolm vaba kohta,

- klubi arsti loata ei tohi minna massaaži,

- siseruumi võib minna ainult tualeti kasutamiseks,

- treenimist alustatakse kuni viieliikmelistes gruppides,

- mängijatel ja personalil keelatakse treeningutel sülitamine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles