UFC võitleja selgitus kaotusele: kohtunik haises alkoholi ja tubaka järele

Postimees Sport
Copy
Dominick Cruz vasakul
Dominick Cruz vasakul Foto: Jasen Vinlove/USA Today Sports

Läinud nädalavahetusel peetud võitlusspordiüritusel UFC 249 pidi ameeriklane Dominick Cruz võtma vastu kaotuse kaasmaalaselt Henry Cejudolt. Cruz süüdistas allajäämises kohtunikku, kes matši liiga vara ära lõpetas.

Cruzi ja Cejudo vaheline kohtumine lõppes tehnilise nokaudiga, kui kohtunik otsustas kaks sekundit enne teise raundi kongikella matši ära lõpetada. Cejudo tabas Cruzi põlvega näopiirkonda ning asus pikali kukkunud vastasele hoope jagama. Kohtunik Keith Peterson otsustas seepeale matši peatada.

«See oli selgelt liiga varajane peatamine. Soovin, et oleks mingi võimalus, kuidas kohtunikke oma otsuste eest rohkem vastutama panna. See kohtunik haises alkoholi ja sigarettide järele. Kes teab, mida ta oli eenevalt teinud? Soovin, et talle oleks tehtud narkotest,» teatas Cruz vabanduseks.

«Tean, et Herb Dean on hea kohtunik. Ta on üks parimaid kohtunikke. Kui ma nägin, et mulle määrati see õigusemõistja (Peterson – toim) mõtlesin kohe, et kas oleks mingi variant otsus vetostada ja uus saada. Aga ma ei ole kutt, kes otsiks vabandusi. Kui paned ise end olukorda, kus kohtunikul on võimalus matš ära lõpetada, oled ise süüdi,» nentis Cruz siiski lõpuks.

Ise amatöörtasemel MMAga tegelenud Peterson ega ka UFC ei ole Cruzi sõnavõttu kommenteerinud. 

Cruzi alistanud Henry Cejudo teatas pärast matši aga hoopiski karjääri lõpetamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles