Ajaloo parimaks rallimeheks valitud Sainz annaks trofee meelsasti edasi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Carlos Sainz.
Carlos Sainz. Foto: Marcelo Maragni/Red Bull Content Pool

Autorallifännid valisid nädalaid WRC-sarja kodulehel toimunud hääletusel läbi aegade parimat rallimeheks hispaanlase Carlos Sainzi. Ent mida arvad kahekordne maailmameister ise? Kes on tema hinnangul läbi aegade parim roolikeeraja?

«Keeruline öelda... ma jätan selle hoopis saladuseks ega avalda seda, kuid kindlasti oleks see emb-kumb Sebastien (Loeb või Ogier - toim),» sõnas ta usutluses DirtFishile. «Nad olid mõlemad suured tšempionid omal ajal. Sa ei saa neid võrrelda, kuna nende karjäärid sisuliselt ei kattunudki, täpselt samamoodi nagu leidub teisi tšempione, kes olid parimad omal ajal.»

«Mõlemad Sebastienid väärinuks igatahes seda tiitlit ning võib-olla keegi veel. Päeva lõpuks pidi ju keegi lihtsalt selle võitma. Ma ju ei tea, kuidas keegi hääletas või miks nad minu poolt hääletasid. Aga minu hinnangul väärinuks Sebastienid seda minust rohkem, kuid oskan vaid tänada neid, kes ikkagi lõpuks minu poolt hääletasid,» sõnas 1990. ja 1992. aastal maailmameistriks kroonitud hispaanlane. 

Üks teooria Sainzil siiski oli, miks rallisõbrad duellides tituleeritumatest kamraadidest mööda vaatasid. Ehk hinnati rohkem seda, milline mõju oli sõitjal kogu sarjale. 

Näiteks Sainz oli omal ajal esimene mitte-põhjamaalane, kel õnnestus triumfeerida Soome rallil. «Kui ma MM-sarja tulin valitsesid siin ainult spetsialistid. Ma tahtsin seda väga muuta ning kuidagi mul see ka õnnestus. Ma triumfeerisin erinevatel võidukihutamistel: Soomes, Walesis, Keenias, Korsika, Monte Carlos - kohtades, kus on erinev iseloom. Arvan, et järgmised tšempionid mõistsid seda ning hakatigi keskenduma sellele, kuidas olla kiire igal pinnasel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles