Soome ralliäss võtab võistluspausist viimast: praegu on mu elu parim aeg

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Soome rallisõitja Esapekka Lappi.
Soome rallisõitja Esapekka Lappi. Foto: @World/M-Sport

Autoralli MM-sarja võistluspaus on koroonapandeemia tõttu veninud enam kui kahe kuu pikkuseks, ent M-Sporti piloot Esapekka Lappi tunneb end hästi. 

Paljud rallimehed tõdevad, et tihedas võistluskalendris kulub paus marjaks ära. Samas tunnistavad enamik, et nad sooviks juba taas autosse hüpata. Lappi aga rajale ei kibele.

«Ütlesin umbes nädala tagasi abikaasale, et mul on käimas elu parim aeg,» sõnas soomlane YLE-le antud intervjuus. 

29-aastase rallimehe peres kasvab kaks last. Viimastel aastatel pole Lappi saanud tiheda graafiku tõttu lähedastega väga palju aega koos veeta. Koroonakriisist tekkinud paus avas selleks suurepärase võimaluse.

«Oleme naisega koos olnud kaheksa aastat. Ta on pidanud palju üksi lastega tegelema, ma pole kunagi saanud nii palju kodus olla. Muretsesime natuke, kuidas uues olukorras hakkama saame, aga siiani on läinud kõik hästi,» arutles Lappi. 

«Vanem, nelja-aastane, laps ütles ühel päeval: «Ma ei lase enam kunagi issil tööle tagasi minna.» Vastasin talle, et ilmselt ma veel nii pea kuhugi ei lähe, aga oma ametist loobuda ei kavatse.»

Lappi märkis, et ta on üsna sarnane valitseva maailmameistri Ott Tänakuga, kes väliselt näib üsna karm: «Tänak on tegelikult väga perekeskne inimene. Ta armastab oma lähedasi piiritult. Aga kui auto juures on mõni asi viltu, annab ta sellest konkreetselt teada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles