Jordani «mürgitanud» pitsapoiss: doksarjas väidetu on pooltõde

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Michael Jordan vajas väljakult lahkumiseks Scottie Pippeni tuge.
Michael Jordan vajas väljakult lahkumiseks Scottie Pippeni tuge. Foto: JACK SMITH/AP

Korvpallilegend Michael Jordan avaldas doksarjas «The Last Dance», et 1997. aasta NBA finaalseeria viienda mängu ajal polnud ta mitte haige, vaid vaevles hoopis toidumürgituse käes.

Jordan selgitas, et mängueelsel õhtul läks tal kõht tühjaks. Kell oli 22.30 ning toidukohad olid juba kinni. Üks koht õnnestus Jordani sõbral George Koehleril ja personaaltreeneril Tim Groveril siiski leida. Tegu oli pitsarestoraniga.

Esimene häirekell lõi meestel põlema siis, kui pitsa hotelli toodi. Kui võiks eeldada, et ühe pitsa kohaletoimetamiseks on vaja ühte inimest, siis millegipärast oli tol õhtul kohal viis inimest. Vähemalt nii väideti doksarjas.

«Panin selle pitsa lauale ja ütlesin, et mul on halb eelaimdus,» sõnas Grover. Jordan oli aga näljane ning kohe sedavõrd näljane, et sõi kogu pitsa üksinda ära.

«Ärkasin öösel umbes kell 2.30 üles, oksendasin paremale ja vasakule,» rääkis Jordan. Grover lisas, et sai kella 3 paiku Jordanilt kõne ning läks tema hotellituppa. «Ta oli kägaras ja värises,» kirjeldas ta.

Selline on Jordani ja tema kaaskonna versioon. Hoopis teine nägemus on 23 aasta tagusest õhtust Craig Fite’il. Mehel, kes Jordanile pitsa valmistas ja selle hotelli kohale toimetas.

Bullsi suur fänn Fite töötas 1997. aastal ühes Salt Lake City Pizza Hutis abijuhatajana. Ta mäletab kõnealust päeva selgelt. Kui tema pitsarestoran Jordanilt tellimuse sai, hoolitses Fite toidu valmistamise eest ise, kuigi see polnud tema tööülesannete seas. Ta oli äsja saanud ametikõrgendust ega tahtnud midagi tuksi keerata. «Järgisin kõiki reegleid. Tahtsin väga restorani juhatajale muljet avaldada,» meenutas ta.

Jutt sellest, nagu oleks viis meest ühte pitsat kohale toimetanud, ei vasta Fite’i sõnul tõele. «Täiesti jama jutt! Ilmselt tuleb raamatuid niimoodi müüa, sest muidu pole lood piisavalt põnevad,» sõnas ta ning lisas, et pitsa toimetasid kohale autojuht ja tema ise.

Öelda, et toidumürgituse põhjustas just see pitsa on Fite’i hinnangul samuti ebaõiglane. «Kas ta sai diagnoosi. Käis ta arsti juures? Kogu see jutt on pooltõde,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles