Euroopa korvpalliturg elavneb: Barcelona pakub mängujuhile miljoneid

Toimetas Ville Arike
Copy
Nick Calathes viskel.
Nick Calathes viskel. Foto: SERGEI CHIRIKOV / EPA/Scanpix

Pärast korvpalli Euroliiga eilset otsust kuulutada hooaeg lõppenuks märgiti, et see tähendab ka signaali üleminekuteturu avamiseks. Nii läkski.

Üksikuid tehinguid oli tehtud juba varem. Näiteks nädalavahetusel värbas Hispaania meistriliiga klubi Fuenlabrada enda ridadesse Eesti koondise ühe liidri Siim-Sander Vene.

Kohe pärast Euroliiga eilset otsust läks aga möll lahti. Näiteks Himki peatreener Rimas Kurtinaitis teatas, et soovib säilitada 90 protsenti meeskonnast - kui vaid eelarve seda võimaldaks.

Kõigest mõni tund pärast Euroliiga otsust tegi FC Barcelona aastaid Ateena Panathinaikose rünnakuid tüürinud Nick Calathesele pakkumise, millega too saaks kolme aastaga 5,5 miljonit dollarit puhtalt kätte, teatas portaal Eurohoops allikas.

Mõne nädala eest oli läbi käinud teade, et Peterburi Zenit on valmis Calathesele pakkuma sama pika perioodi eest 8 miljonit eurot. Tegemist polnud küll ametliku pakkumisega, kuid Zenit saab Vana Maailma tugevaimas liigas jätkata ja selle peatreener Xavier Pascual on samuti kreeklasest mängujuhist huvitatud. 

31-aastane Calathes kogus lõppenud hooajal mängus keskmiselt 13,3 punkti ja 9,1 korvisöötu. Ta on Euroliiga kõigi aegade teine söötja (1260) kaasmaalase Vassilis Spanoulise järel (1516).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles