Järjekordne jalgpalli suurturniir lükkub aasta võrra edasi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

2021. aastal peaks toimuma Aafrika rahvaste karikavõistlused jalgpallis, kuid koroonaviiruse tõttu on need lükkumas veelgi edasi. 

Kamerunis toimuv turniir peaks praeguse ajakava järgi toimuma 2021. aasta üheksandast jaanuarist kuuenda veebruarini, kuid Aafrika jalgpalliliit annab lähinädalatel teada turniiri edasilükkumisest. Esialgselt planeeritakse turniiri 2022. aasta jaanuarisse, kuid võimalik oleks ka selle pidamine suvel.

Aafrika rahvaste karikavõistluseid on peetud alates 1957. aastast. Kõige edukam on seni olnud Egiptus, kes kroonitud võitjaks koguni seitsmel korral. Võistlus peetakse üle kahe aasta ning järgmisel aastal peaks tiitlit kaitsma Alžeeria. 

Koroonaviirusesse on tänaseks nakatunud üle 5,6 miljoni inimese ning see on elu nõudnud koguni 350 000 isikul. Aafrikas pole viirus õnneks väga levinud ja seal on kogu maailmajao peale tuvastatud 120 000 juhtumit. Nendest peaaegu 50 000 on juba tervenenud, kuid kahjuks on 3500 inimest elu pidanud andma.

Aafrika rahvaste karikavõistlused poleks esimene jalgpalli suurvõistlus, mis edasilükkunud. Juba varasemalt oli teada, et tänavu toimuma pidanud Euroopa meistrivõistlused nihkuvad samuti aasta võrra edasi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles