Max Verstappen hõikas välja kaks suurt lubadust

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Max Verstappen.
Max Verstappen. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA/SCANPIX

Max Verstappen ja Red Bull on suure tõenäosusega kombinatsioon, mida vormelisõbrad näevad veel pikka aega. Vähemalt kui uskuda hollandlase sõnu. 

Tänavu talvel viisid mitmed kuulujutud Verstappenit Ferrari ja Mercedese leeri, kuid hollandlane kummutas need sahinad, kui kirjutas alla Red Bulli lepingupikendusele, mis hoiab teda Austria meeskonnas 2023. aastani. 

Nüüd sõnas hollandlane, et see koostöö jätkub ka pärast seda. «Ma jään Red Bulli edasi. Mul pole plaaniski siit lahkuda,» lausus ta Hollandi raadiojaamale 538. 

Kuigi Verstappenil on käsil juba viies vormel 1 hooaeg, on tal turjal kõigest 22 eluaastat. Seega võib ennustada, et hollandlane haarab kuninglikus sarjas enda nimele palju rekordeid. 

Ent kui kaua kavatseb Verstappen F1-s kihutada? «Kui mul õnnestub enda füüsilist vormi hoida, võin F1-s jätkata oma neljakümnendateni,» arvas ta. 

Verstappen tegi oma vormelidebüüdi 2015. aasta Austraalia GP-l Toro Rosso roolis. Debüüthooajal olid tema parimad tulemused kaks neljandat kohta Ungari ja USA GP-delt. 2016. aasta kevadel ülendati ta Toro Rossost Red Bulli ning kohe oma esimesel etapil Red Bulli leeris õnnestus tal ka poodiumi kõrgeimale astmele tõusta. 

Kokku on Verstappen pjedestaalile kihutanud 31 puhul, esikohti on hollandlasel ette näidata kaheksa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles