Skandaal: heausklik algatus tõi teleekraanile mõrvarid

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
NRLi ragbimängu ajal näidati eetris sarimõrvari Harold Shipmani pappfotot.
NRLi ragbimängu ajal näidati eetris sarimõrvari Harold Shipmani pappfotot. Foto: twitter

Austraalia ragbiliiga NRL algatas heas usus projekti, kuid lõikas sellega näppu. Kaasa ei aidanud ka Fox Sportsi rumal nali.

Kuna staadionitele pole koroonaviiruse tõttu fännid lubatud, otsustas NRL pakkuda poolehoidjatele alternatiivset lahendust – maksa 22 dollarit, lae veebikeskkonda endast foto ning see prinditakse papile, mis viiakse mängu ajaks tribüünile. Nii loodeti tühjadele tribüünidele värvi anda ning fännidele tele-eetris enda äratundmisega lisaväärtust pakkuda.

Paraku polnud kõik teenuse kasutajad heatahtlikud. Nimelt oli tribüünile sattunud sarimõrvari Harold Shipmani pappfoto. Fox Sportsi näidatud nädalavahetuse tipphetkede saates monteeriti aga ühele pappfotole Saksamaa diktaatori Adolf Hitleri foto.

Kui Hitleri kuriteod on lugejale tutvustamist ei vaja, siis arsti ametit pidanud Shipmani puhul on tegu Suurbritannia ühe suurima sarimõrvariga. 2000. aastal mõisteti ta süüdi 15 patsiendi mõrvas läbi surmava süsti. Hinnanguliselt võttis ta aga elu 250 inimeselt. 2004. aastal sooritas ta vanglas enesetapu. 

NRLi pressiesindaja ütles, et liiga vaatab üle fotode kontrollimise protsessi, et tulevikus sarnaseid juhtumeid vältida. «Nädalavahetusel me alles testisime uut süsteemi. Testimine ongi selleks, et süsteemivead üles leida.»

Fox Sport palus juhtunu eest vabandust ning alustas maja sees juurdlust, et selgitada välja süüdlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles