Imelise aja jooksnud Johaug: unistasingi MM-normi täitmisest

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: Jonas Ekströmer/TT/TT NEWS AGENCY

Eile Oslos peetud Bisletti mängudel 10 000 m jooksus võimsa aja püsitanud murdmaasuusataja Therese Johaug sõnas Norra meediale antud intervjuus, et olümpiale ta minna ei plaani, kuid MM-norm oli eesmärk.

«Mul oli unistus täita MM-norm ja olin selleks ka natuke valmistunud. Tegin enne võistlust kergejõustikuareenil neli treeningut. Pidin ennast tegelikult enne starti ka natuke rahustama. Aga vend Karsteinil oli minusse raudne usk. Ta ütles koguaeg, et täidan enda soovitud eesmärgi ära,» rääkis Johaug VGle.

Johaug parandaski 10 000 meetri isiklikku rekordit pea 40 sekundiga. 32-aastane norralanna läbis 25 staadioniringi ajaga 31.40,69, alistades 2022. aasta maailmameistrivõistluste normatiivi (31.50) kümne sekundiga. Tokyo olümpiamängudele viivast tähisest jäi üksi staadionil jooksnud Johaugil veel 15 sekundit puudu. Siiski tõdes suusataja, et tugevas konkurentsis võiks ka see aeg reaalne olla. Tõsi, eile polekski ta saanud OMile kvalifitseeruda, sest koroonakriisi tõttu on olümpianormide täitmine peatatud.

Norra meedia tundis mõistagi huvi, kas murdmaasuusatamises sisuliselt kõik saavutanud Johaugil on plaan olümpianorm sihikule võtta. «See oli lihtsalt lõbus võistlus. Tegelikult ei plaani ma kahe aasta pärast ka MMile minna. Ka olümpiaplaane mul ei ole.»

Tippsuusataja sõnul on MMi ja olümpia tase tema jaoks liialt kõrge. «Mul ei oleks seal võimalusi. Ma olen selleks lihtsalt liiga vana. Väga lõbus oli lihtsalt vahelduseks midagi teistsugust teha.»

Kuigi norralanna MMile ja OMil osaleda ei plaani, siis Euroopa meistrivõistlustel võiks ta olla väga konkurentsivõimeline. Ka eile välja joostud aeg, viinuks ta möödunud aasta Euroopa edetabelis näiteks kaheksandale kohale.

Kui teiste tiitlivõistluste osas andis Johaug üsna konkreetsed vastused, siis norralanna kergejõustiku EMil osalemisest on räägitud pikalt. Esimene võimalus avanenuks selleks tänavu, kuid Pariisi kergejõustiku EM lükati koroonaviiruse tõttu edasi. EM-norm oli Johaugil täidetud juba mullustest Norra meistrivõistlustest, kus ta eile püsitatud tippmargist 40 sekundit nõrgema ajaga riigi meistriks krooniti.

Märkimisväärset rekordiparandust selgitas Johaug parema tempovalikuga. «Nüüd oli mu jooks palju enam kontrollitud ning algtempo tunduvalt parem. Olen teinud enda ülakehaga tööd ning jooks oli palju lõdvem,» selgitas Norra suusaäss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles