End hingetuks pingutanud Bö suutis jooksus vaevu Johaugi edestada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: Imago Images/Bildbyran/Scanpix

Johannes Thingnes Bö võis möödunud hooajal olla küll parim laskesuusataja, kuid näiteks suusakuninganna Therese Johaugile õnnestus tal jooksudistantsil ainult ülinapilt pähe teha.

Nimelt jooksid Norra parimad biatleedid esmaspäevase treeningu käigus 3000 meetrit. Bö sai sel distantsil ajaks 9.14, mis tähendab, et ühe kilomeetri läbis ta ajaga 3.04. See on ainult natukene kiirem, kui Johaugi eelmisel nädala 10000 meetri jooksu aeg (31.40,69), kus norralannal kulus ühe kilomeetri läbimiseks 3 minutit ja 10 sekundit. 

Norra rahvusringhäälingu kergejõustikueksperdi Jann Posti hinnangul oleks Bö 10 000 meetri distantsil Johaugile kindlasti alla jäänud. «Räägime praegu viiesekundilisest vahest. Mul pole kahtlustki, et pikemal maal oleks Johaugi võidutsenud, sest Bö poleks suutnud seda tempot 10 km hoida.»

Kui talihooajal on tavaline, et laskesuusamaailmas keegi Böle vastu ei saa, siis suviti, kui suusad on kapis ning jalgadele tuleb teisiti valu anda, on olukord pea risti vastupidine. Nimelt ei mahtunud Bö esmaspäeval Norra koondise katsevõistlusel 3000 meetri jooksus isegi esikolmikusse: kõige nobedam oli Erlend Bjöntegaard (8.54), kellele järgnesid Johannes Dale (9.01) ja Vetle Sjästad Christiansen (9.02). Bö (9.14) oli alles neljas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles