VIDEO Inglismaa jalgpalliliiga naasis skandaaliga: «kotkasilma» pakkujad vabandasid pretsedenditu eksimuse eest

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Aston Villa väravavaht Orjan Nyland maandus palliga väravas, ent tabamust ära ei loetud.
Aston Villa väravavaht Orjan Nyland maandus palliga väravas, ent tabamust ära ei loetud. Foto: Simon Bellis / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Eile õhtul peeti koroonapandeemia järel esimene Inglismaa kõrgliiga matš, mille järel pakkus tulemusest rohkem kõneainet tehniline praak. 

Sheffield Unitedi ja Aston Villa vahelises kohtumises maandus 42. minutil karistuslöögi järel palliga väravas viimaste puurilukk Orjan Nyland. Peakohtunik Michael Oliver aga tabamust ei tuvastanud, sest väravajoonetehnoloogia «Hawk-Eye» sellest märku ei andnud. Mäng jätkus, mistõttu ei saanud hiljem ka videokohtuniku (VAR) abi kasutada. 

Hilisemad fotod ja videod tõestasid, et tegelikult käis mänguvahend selgelt üle joone. Lõpuvile kõlades säras tablool 0:0 ehk võõrsil mänginud Sheffieldilt rööviti potentsiaalsed kaks punkti. 

Matši järel ei jäänud «kotkasilma» teenuse pakkujal muud üle kui vabandada. «Kõik seitse tribüünidel asetsevat kaamerat olid blokeeritud väravavahi, kaitsja või väravapostiga. Oleme tehnoloogiat kasutanud enam kui 9000 kohtumises, kuid midagi sellist pole varem juhtunud,» seisis ametlikus avalduses. 

«Süsteemi kontrolliti mängu eel ning see töötas. Kõik toimis tegelikult ka mängu jooksul. Hawk-Eye vabandab siiralt Premier League´i, Sheffield Unitedi ja kõiki ees, keda see juhtum mõjutas.»

Sheffield hoiab Inglismaa liigas kuuendat kohta, Manchester Unitedist lahutab üks ja Londoni Chelseast neli punkti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles