Tiitlikursil liikuv Klopp haaras endale järjekordse Liverpooli rekordi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: PA Pictures/Scanpix

Jürgen Klopp ja Liverpool jalgpalliklubi võivad juba järgmises Premier League'i voorus kindlustada omale Inglismaa meistritiitli. Selles voorus napsas sakslasest juhendaja endale aga ühe teistsuguse tippmargi. 

Nimelt tegi Liverpool Klopi juhendamisel linnarivaal Everoni vastu 0:0 viigi ja sellest piisas, et sakslasest saaks üks edukamaid treenereid Merseyside'i derbis. Klopp on Evertoni vastu nüüd alistamatuna püsinud 11 järjestikust kohtumist: sakslasel on siniste vastu ette näidata seitse võitu ja neli viiki, väravatevahega 18:5. 

Varasem tipptulemus kuulus Bob Paisley nimele, kes suutis aastatel 1974-1978 punaste juhendajana kaotust vältida kümnes järjestikuses matšis. 

Mis aga veelgi tähtsam: Klopp pikendas ka Liverpooli klubi kaotusteta seeriat linnalahingus. Nimelt jäid punased viimati sinistele alla 2010. aastal ehk 22 kohtumist tagasi. 

Sealjuures on aga omapärane fakt, et viimasest kaheksast Evertoni koduväljakul ehk Goodison Parkil toimud mängust seitse on lõppenud viigilise tulemusega. Pühapäevane 0:0 matš oli osapoolte kolmas järjestikune väravateta lahing Goodison Parkil. Ja Liverpooli esimene 0:0 viik pärast... viimati Evertonile külla sõitmist.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles