WRC sarja uus väljakutse: kuidas kontrollida rallinäljas fänne?

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Eesti fännid Soome MM-rallil.
Eesti fännid Soome MM-rallil. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kui kõik läheb hästi, naaseb WRC sari võistluspausilt septembris. Võimalik, et avaetapp sõidetakse Eestis. WRC sarja naasmisega tekib aga uus väljakutse – kuidas kontrollida rallinäljas fänne?

WRC Promoteri üks ninameestest Simon Larkin rääkis portaalile DirtFish, et autoralli MM-etappide publikunumbri kontrolli alla saamine on ülimalt oluline. «Peame eeldama, et meie fännide huvi võistluste vastu on sedavõrd suur, et peame seda ennetavalt kontrollima hakkama. Peame kindlustama selle, et võistlustel ei oleks liiga palju fänne,» sõnas Larkin.

«Seetõttu peame mõtlema etappide struktuurile ja formaadile. Kui palju fänne suudame raja äärde mahutada? Peame veenduma, et etappide korraldajad suudaksid pealtvaatajate voolu kontrollida,» jätkas ta.

Larkini sõnul on teatud regioonides rohkelt rallifänne. Ta toob eraldi välja Eesti ja Belgia fännid, kelle toovad raja äärde maailmameister Ott Tänak ja tema tiimikaaslane Thierry Neuville.

«Viimastel aastatel on igal etapil kohal tuhandeid eestlasi. Sama lugu ka soomlaste ja belglastega. Kui MM-sari jätkub Euroopas, siis teame, et esimestele etappidele saabub nendest riikidest rohkelt fänne. Peame seda endile teadvustama,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles