40-aastane korvpallilegend liitub eestlastele väga tuttava klubiga ning tahab osaleda Tokyo olümpial

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Luis Scola ja Amadeo Della Valle.
Luis Scola ja Amadeo Della Valle. Foto: Simone Lucarelli/IPA/SIPA/Simone Lucarelli/IPA/SIPA

Aprilli lõpus 40. sünnipäeva tähistanud Luis Scola ei kavatsegi veel korvpalliketse varna riputada. 

Mullu Euroliiga tegijate sekka kuuluva Milano Armaniga liitunud argentiinlane jääb vägagi tõenäoliselt Itaaliasse, kuid astub väikese sammu tagasi. Tunnustatud ajakirjaniku Emiliano Carchia sõnutsi on Scola väga lähedal lepingule Varesega. Viimase kümnendi jooksul on sama satsis mänginud ka Kristjan Kangur, Janar Talts ja Siim-Sander Vene.

«Varese loodab allkirjad paberile saada järgmise nädala alguses. Scola kinnitas, et ta mängib veel vähemalt ühe hooaja. Arutatakse ka 1+1 lepingu võimalust, kuid teine aasta pole prioriteet. Scola sihid on seotud Itaalia kõrgliiga ja [2021. aasta] Tokyo olümpiaga,» säutsus Carchia.

Pärast kümmet hooaega NBA-s siirdus Scola 2017. aastal Hiinasse. Ta kadus mõneks ajaks pildilt, kuid säravad esitused mullusel MM-il aitasid korvialuse müraka tagasi Euroliigasse. Lõppenud hooajal viskas kogenud pallur Euroopa tugevaimas sarjas keskmiselt 9,2 punkti ja hankis 4,4 lauapalli. 

Septembris peetud MM-il, kus Argentina lõpetas teisena, kogus Scola keskmiselt lausa 17,9 punkti ja 8,1 lauapalli. Ta valiti ka turniiri sümboolsesse viisikusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles