Tallinnas elav Soome ralliäss ootab Eesti MM-etappi: pole siin mingit ebavõrdust

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sander Ilvest

Erinevalt Toyota soomlasest tiimipealikust Tommi Mäkinenist rõõmustab tema kaasmaalane, M-Spordi piloot Teemu Suninen väga, et MM-etapp toimub Eestis.

«Lootsime, et Eesti asemel saavad lätlased MM-etapi. See olnuks ausam, sest keegi pole sealsetel teedel võistelnud,» ütles Mäkinen mõned päevad tagasi pärast seda, kui selgus, et WRC-karussell jätkub koroonapausi järel septembri alguses Eestis. 

Tallinnas resideeruva Sunineni arvamus on aga sootuks vastupidine. «See on peaaegu nagu koduralli. Sõitsin siin mullu ning 2015. aastal. Pole siin kellelgi otseselt eelist või mingit ebavõrdsust. Üldiselt mulle siinsed teed sobivad,» ütles ta rallit.fi-le. 

26-aastane soomlane võrdleb Rally Estoniat paar aastat tagasi kavas olnud Poola etapiga: «Pika pausi järel on kohe kavas kõige kiirem ralli. See võib mõnel mehel pea veidi pöörlema ajada.» 

Suninen tunnistas, et koroonapausi ajal ta eriti roolis pole olnud. Viimati võisteldi MM-sarjas märtsi keskel Mehhikos. 

«Eelmisel nädalal olin juba veidi mures. Helistasin bossile ja ütlesin, et oleks vaja kuskil sõita. Õnneks veidi pärast seda saabus uus võistluskalender. Oli tore kuulda, et jätkame Eestis,» märkis Suninen. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles