Rally Estonia näitab, kas Hyundai suutis Tänaku abiga lahendada suurima murekoha

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Kas Ott Tänak suudab ka Hyundaiga koduteedel teised selja taha jätta?
Kas Ott Tänak suudab ka Hyundaiga koduteedel teised selja taha jätta? Foto: Hyundai Motorsport/jaanus Ree

Hyundai ralliauto pole kiiretel kruusarallidel just kõige paremat hoogu näidanud, kuid eestlase Ott Tänaku sõnul on tehtud kõvasti tööd, et see viga parandada.

WRC hooaeg jätkub septembri alguses sõidetava Rally Estoniaga. Tegu on just seda tüüpi etapiga, mis võiks Hyundaile peavalu tekitada. Vähemalt võrdluses Toyotaga, kelle WRC autot on arendatud kiiretel Soome teedel.

Hyundai näeb vaeva, et oma auto kiiremaks saada. Eelmisel kuul käis Soomes testimas ka Tänak, kes jäi tehtud arendustöödega rahule. Lisaks sõitis eestlane kuu alguses Viru rallil.

«Testides õpime uusi asju, kuid sõidame ühel ja samal teejupil. Selles mõttes õpib võistluste ajal kindlasti rohkem. Ma usun, et oleme üsna palju õppinud. Saime rallilt päris head tagasisidet ning oleme auto arendamise osas seadnud uued eesmärgid,» sõnas ta DirtFishi vahendusel.

 Eestlase hinnangul on Hyundai võrreldes eelmise aasta Soome ralliga teinud tubli sammu edasi. «Tean, et Hyundail on eelnevalt sellistel teedel probleeme olnud, kuid eelmine auto, millega sõitsin (Toyota), töötas nendel teedel hästi – seega on mul suunis olemas,» sõnas 2018. ja 2019. aasta Soome ralli võitja.

Küsimusele, kas Hyundai tehtud töö on piisav, et Toyotast jagu saada, vastas eestlane: «Kui ralli pihta hakkab, eks me siis näe. Teame, et ka teised meeskonnad on tööd teinud ja neil on varuks omad trikid. Päris täpselt ei tea kunagi, mida oodata. Kuid testil ja rallil oli tunne minu jaoks hea. Kas see on piisav? Kui lõpuks meistritiitli võidad, siis tead, et oled eesmärgi saavutanud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles