Rally Estonia tervisenõuded lähevad korraldajatele maksma sadu tuhandeid eurosid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Rallifännid tunamullusel Soome MM-etapil. Eelmisel aastal jäi Jyväskylä ümbruses sõidetud võistlus koroonapandeemia tõttu ära.
Rallifännid tunamullusel Soome MM-etapil. Eelmisel aastal jäi Jyväskylä ümbruses sõidetud võistlus koroonapandeemia tõttu ära. Foto: Sander Ilvest

Kui rahvusvahelise hipilaagri ajas Terviseamet laiali, siis septembris toimuvat palju suurema mastaabiga Rally Estoniat see oht veel ei ähvarda, kuna ralli korraldajad plaanivad järgida kõiki ohutusnõudeid, isoleerida välismaa sportlasi ja jagada külastajatele sadu tuhandeid maske.

Septembri alguses Tartus toimuva ralli maailmameistrivõistluste (WRC) etapi korraldajad valitsuselt eritingimusi ei palu, vaid seavad endale pigem veelgi karmimaid ohutusreegleid, ütles Rally Estonia peakorraldaja Urmo Aava ERR-ile.

«Reeglid mida me soovime kehtestada on igal juhul karmimad kui täna ollakse harjunud. Kõige drastilisemad meetmed on need, et kui tekib puhangu oht, siis me peame olema võimelised külastajate arvu nulli viima,» märkis Aava,

Tema sõnul läheb Rally Estonial terviseohutuse tagamine maksma sadu tuhandeid eurosid ning näiteks kõrge nakatumiste arvuga riikidest pärit sportlased peavad koos mehhaanikute ja ülejäänud meeskonnaga jääma enne võistlusi siin kahenädalasse karantiini.

«Riskiriikidest tulijatel on ikkagi eneseisolatsiooni kohustus olemas,» kinnitas ka Terviseameti kommunikatsioonijuht Simmo Saar, kes lisas, et Terviseamet ei välista ka ralli toimumise keelamist, juhul kui epidemioloogiline olukord peaks Eestis tugevalt halvenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles