VIDEO MotoGP aegade parimaks sõitjaks peetav Rossi pääses napilt ohtlikust avariist

Karl-Joosep Küngas
Copy
Foto: twitter.com/MotoGP

Austria GPl toimus hirmus kokkupõrge, mis võinuks saatuslikuks saada MotoGP ajaloo parimaks sõidumeheks arvatava Valentino Rossi jaoks.

Sisuliselt võidusõidu alguses toimus Franco Morbidelli ja Johann Zarco vahel Austria ringraja kolmandas kurvis kokkupõrge, kus pääsesid kõik sõitjad suuremate vigastusteta. 

Pärast õnnetust kihutasid nii Morbidelli kui ka Zarco sõiduvahendid veel edasi ning paiskusid kruusalt tulles õhku ja otse rajale tagasi. Kõige napimalt said nendest mööda üheksakordne maailmameister Rossi ja Maverick Vinales. Nendega kokkupuutel oleksid vigastused olnud üsna tõsised.

Video juhtunust:

Kohtunikud olid sunnitud pärast sellist õnnetust võistluse peatama, sest kogu kurv oli kaetud masinatest tekkinud tükkidega ning ka sõitjad vajasid arstiabi. 20 minutit punaseid lippe ja võistlus sai jälle jätkuda.

Finišijoone ületas esimesena Andreas Dovizioso, kes edestas Joan Mirit ja Jack Millerit. Ohtlikust õnnetusest pääsenud Rossi jäi täna viiendaks. Üldliidriks kerkis kaheksandana lõpetanud Fabio Quartararo. 

MM-sari jätkub samal ringrajal juba nädala pärast ning sarnaselt F1le kannab samas kohas sõidetud teine GP Styria võidusõidu nime. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles