Videod Toscana GP-l toimunud hullumeelsed avariid lõpetasid kuue piloodi võistluse

Postimees Sport
Copy
Carlos Sainzi McLaren (oranž) ja Kevin Magnusseni Haas pärast avariid.
Carlos Sainzi McLaren (oranž) ja Kevin Magnusseni Haas pärast avariid. Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Vormel 1 sarja Toscana GP esimesed kümme ringi pakkusid võidusõidufännidele kõvasti draamat. Avaringil toimunud avarii lõpetas kahe, kuuendal ringil toimunud avarii nelja sõitja võistluse.

Esimene avarii toimus juba avaringil, kui Alfa Romeo sõitja Kimi Räikkönen, AlphaTauri piloot Pierre Gasly ja Max Verstappen osalesid suures kokkupõrkes, mis lõpetas nii Gasly kui ka Verstappeni sõidud. Lisaks tegi pirueti Carlos Sainz, kelle McLareni vormel jäi ette Ferrariga sõitvale Sebastian Vettelile ja sakslane lõhkus enda esitiiva.

Tõsisem avarii juhtus kuuendal ringil, kui pärast turvaauto rajalt lahkumist sattusid avariisse mitmed tagumise otsa sõitjad. Suurel kiirusel toimunud avariis lõpetasid võistluse Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) ja Nicholas Latifi (Williams).

«Minu tervisega on kõik korras, tundub, et ka teistega on kõik hästi. Avarii oli päris hirmutav, sõitsime 290-300 km/h, sest kõik minu ees olnud mehed arvasid, et sõit jätkub. Siis hakati aga eespool pidurdama ja kui sellest aru sain, oli pidurdamiseks liiga hilja,» rääkis pärast avariid Carlos Sainz. 

«Pole tore täisgaasiga sõita ja järsku näha, et kolm autot on hoo maha võtnud,» lisas hispaanlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles