Powerstage Rally Estonia direktor Urmo Aava: oleme teinud kõik, et MM-sari ka tuleval aastal Eestisse tuleks

Postimees Sport
Copy
Urmo Aava (paremal) peaminister Jüri Ratasega Rally Estonial.
Urmo Aava (paremal) peaminister Jüri Ratasega Rally Estonial. Foto: Rain Aunapu

Kuku raadio taskuhäälingus «PowerStage» käis külas Rally Estonia direktor Urmo Aava, kes avas veidi järgmise aasta vaateid. Lisaks heideti pilt sel nädalal toimuvale Sardiinia rallile.

Pärast edukat Rally Estoniat on mõistagi vaja järelduse teha ja Aava leiab, et arenguruumi leiab alati. Eelkõige tuli arutuse alla teed, mis kippusid liiga katki minema. «Pärast rallit on lihtsam teha järeldus, millistes lõikudes tuleb muutusi teha. Kindlasti tuleb kraave juurde teha ja mõned lõikamised kinni panna. See teeb ralli ainult huvitavamaks,» tõdes Aava.

Rally Estonia sai kiitusi ka FIA rallidirektorilt Yves Mattonilt, kes pidas Eestis korraldatud sündmust väga positiivseks ja üheks tänavuse hooaja parimaks võistluseks. Novembris peaks paika saama tulevase hooaja MM-kalender ja vähemalt osade allikate sõnul kuulub Eesti kindlalt kalendrisse. Aava jäi selles osas tagasihoidlikuks ja ei soovinud midagi ära sõnuda. «Loodame, et asjad lähevad edasi nii nagu seni läinud. Kindlasti tehakse otsused, mis tuleb teha ja meie oleme Eesti poolelt kõik teinud,» selgitas Rally Estonia direktor. «Eks me näe, mis FIA, tootjatiimid ja promootor otsustavad. Väga loodan, et otsustavad nii, mille üle oleme unistanud – täispikkuses ja hiilguses MM-etapp.»

MM-karussell on jõudnud omadega nüüd Sardiiniasse, kus Aava ise ka sõitnud. Kogenud rallimees ootab väga keerulist nädalavahetust. «Kui seal peaks sadama, siis läheb kõvaks uisutamiseks, sest seal on väga saviseid lõike. Kindlasti võib üllatusi tulla, kuid seal ei tohiks sadu tulla,» arvas Aava.

Enne Sardiiniat on seis üpris pinev, sest MM-sarja juhib Elfyn Evans 97 punktiga, keda jälitavad Sebastien Ogier' 79 ja Ott Tänak 70 silmaga. Näis, mis tuleval nädalal juhtuma hakkab, aga sündmusi saab jälgida Postimehe vahendusel. Vahendame kõike otsepiltide ja -blogi vahendusel.

Kuula, mida Urmo Aava veel Powerstage saates rääkis siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles