Tänak kaotas palju aega, kuid häirekella ei löönud: kõik on hästi

Henry Lääne
, reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: FRANCOIS FLAMAND via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC/Scanpix

Sardiinia MM-ralli esimesel kiiruskatsel kaotas Ott Tänak liidrile palju aega. Valitsev maailmameister jäi kiireimat aega näidanud Teemu Suninenile alla tervelt 27,9 sekundiga.

Tänaku kehvast hoost andsid aimu juba vaheajapunktid, kus ta jäi selgelt alla nii Elfyn Evansile kui ka Sebastien Ogier'le, kes alustasid eestlasest varem. Ehkki eestlane võttis kaasa kaks varurehvi, pole raskem auto selgitus, miks kaotas ta konkurentidele nõnda palju. Kaks varurehvi olid näiteks ka Thierry Neuville'i ja Esapekka Lappi pardal, kuid nende allajäämine oli selgelt pisem.

Mõõduvõtu lõppu jõudes kostis Tänak, et tegi puhta katse ning kõik on hästi. WRC All-Live'i ülekande kommenteerijad mainisid, et nende hinnangul ei kõlanud saarlase Hyundai kõige paremini, kuid üksnes selle pealt ei saa mõistagi põhjapanevaid järeldusi teha.

Pärast avakatset järgneb Suninenile tema M-Spordi tiimikaaslane Esapekka Lappi, kes kaotas kaasmaalasele 12,4 sekundit. Dani Sordo jäi alla 12,5 sekundiga. Tänak hoiab üldarvestuses 11. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles