Venemaal käinud Kalev/Cramo leeris tuvastati koroonaviirus

Postimees Sport
Copy
Kalev/Cramo meeskond ei saanud pikalt koos treenida.
Kalev/Cramo meeskond ei saanud pikalt koos treenida. Foto: VTB

Kalev/Cramo korvpallimeeskond andis ühismeedias teada, et nende mängijal Tanel Kurbasel on tuvastatud koroonaviirus. 

«BC Kalev/Cramo annab teada, et Tanel Kurbase COVID-19 kordustest oli positiivne ning sellest tulenevalt jäävad ära mängud Lokomotiv-Kubani ja Saraatovi Avtodori vastu.

Teisipäeval antud esimene test oli negatiivne, kuid reedene kordustest osutus positiivseks. Mängijal tekkis kolmapäeval kerge palavik ja kurguvalu, mille järel ta isoleeriti koheselt võistkonnast ning ta viibib karantiinis kuni paranemiseni.

Ülejäänud meeskonna kordustesti tulemused olid negatiivsed. Vastavalt Eesti Vabariigi Valitsuse korraldusele nr 336 punkt 1 on isikul, kellel on diagnoositud COVID-19 haigus, keelatud alates diagnoosimisest kuni tervenemiseni lahkuda oma elukohast või püsivast viibimiskohast. Sama korralduse punkt 3 kohaselt, isikud kes on olnud lähikontaktis COVID-19 haigestunuga, on keelatud oma elukohast või püsivast viibimiskohast lahkuda.

Vaatamata kõikidele pingutustele mäng ära pidada, oleme sunnitud andma loobumisvõidu (0:20) pühapäevasele vastasele Lokomotiv-Kubanile. Mäng Saraatovi Avtodori vastu lükkub edasi.

Koostöös Terviseametiga pidasime õigeks riske maandada ja võimaliku haiguse leviku peatamiseks Venemaale mitte reisida ning võistkond on edasiste testide tulemusteni isolatsioonis,» kulges klubi teade. 

Kalev/Cramo viibis Venemaal nädala alguses, kui madistas VTB Ühisliiga raames Moskva oblasi Himkiga. Juba kohtumise eel oli teravalt õhus küsimus, kas matš ikka peaks toimuma, sest päev enne mängu andis kolm Himki pallurit positiivse koroonaproovi. Lõpuks kohtumine siiski toimus ning võõrustajad võitsid duelli 92:74

Selle nädala keskel pidanuks Cramo Eesti korvpalli karikavõistluste raames madistama Tartu Ülikool Maks & Mooritsaga, kuid meie alaliit otsustas koroonaohu tõttu selle mängu edasi lükata. Eesti Korvpalliliidu töörühma hinnangul ei saanud peiteaja tõttu olla sajaprotsendiliselt kindel, et Kalev/Cramo mängijad pole viirusesse nakatunud.

Tagantjärele saab öelda, et tegemist oli aruka ettevaatusabinõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles