VIDEO Vabavõitluse legend löödi karjääri viimases matšis põrandale pikali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anderson Silva.
Anderson Silva. Foto: Reinaldo Reginato/ZUMAPRESS.com

UFC areenil käis eile viimast korda Brasiilia legendaarne vabavõitleja Anderson Silva. 45-aastane suurkuju löödi põrandale pikali ja kohtunikul tuli matš lõppenuks lugeda.

2006. aastal UFC vabavõitlussarjaga liitunud Silva on olnud sisuliselt terve oma karjääri selle üks suurimaid tähtesid. Ta võitis kohe esimesel aastal keskkaalu meistrivöö, mida kaitses lausa 10 korda. Nõnda oli see tiitel tema käes 2457 päeva, mis püsib siiani puutumatu rekordina. 

Kahjuks polnud nõnda imeline tema viimane lahing jamaikalase Uriah Halliga. 36-aastane Hall lõi neljandas raundis Silva paremhaagiga väljakule pikali ning lõpetas kohtumise paari maas löögiga.

Brasiilia vabavõitleja oli niivõrd väsinud, et tal tuli püsti tõusmiseks end väga kaua koguda. Võidu noppinud Hall isegi tormas mehele appi ja vabandas sellise tulemuse pärast. Silva ei olnud sugugi pettunud, sest teadis, et matš võib nii ühele kui ka teisele poole kalduda.

«Võitlus on võitlus. Kui tuled ringi, siis võiduvõimalused on 50-50. Täna oli Uriah selgelt parem. Ta tuli, et matš võita ja ka mina nautisin seda hetke. Kuigi vabavõitlejatel on suheteliselt keeruline karjäärile joont alla tõmmata, siis võin öelda, et täna oli minu viimane võitlus. Mul on suurepärane tunne siin teie ees olla ja teha UFC vaatajate ees viimane lahing,» selgitas Silva pärast kaotust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles