VIDEO Rovanperä ja Veiby läksid piiride kompamisega liiale, kuid pääsesid ehmatusega

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Lavadinho Via Www.imago-images.de/Imago Images/panoramic

Monza MM-ralli teine võistluspäev on kujunenud oodatult ettearvamatuks. Kooliraha tuli maksta nii Kalle Rovanperäl (Toyota) ja Ole Christian Veibyl (Hyundai), kuid õnneks vaid kaotatud sekundite näol.

20-aastane Rovanperä kaotas auto üle kontrolli päeva esimesel ehk seitsmendal kiiruskatsel. Noor soomlane sai sellest aru juba mõned sekundid enne mäeseinaga kokkupõrkamist. Rovanperä auto sai kosmeetilisi kahjustusi ning kaduma läksid sekundid, kuid suures plaanis oli tegu õnneliku väljasõiduga.

WRC-autoga debüüti tegev 24-aastane Veiby jäi hätta kaheksandal kiiruskatsel. Paremkurvi pidurdusel hiljaks jäänud norralane võttis lisaruumi muru pealt, kuid seal oli niivõrd libe, et tagasi asfaldile saamisega tekkis tal üksjagu raskusi.

«Raske oli. Pidurdasin liiga hilja ning muruplats oli niivõrd mudane, et jäin sinna tükiks ajaks kinni,» kommenteeris ta.

Eestlane Ott Tänak on päeva esimese kahe katse järel tõdenud, et väga enesekindlalt ta autos ei tunne. Seitsmendal katsel sai ta kirja neljanda ning kaheksandal katsel kolmanda aja.

Ott Tänak seitsmendal kiiruskatsel

Paremusjärjestus kaheksanda katse järel

Foto: ewrc-results.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles