VIDEO Eesti parimad sportlased Tänak-Järveoja: oli ebareaalne aasta

Postimees Sport
Copy
Ott Tänaku (paremal) ja Martin Järveoja triumf Rally Estonial.
Ott Tänaku (paremal) ja Martin Järveoja triumf Rally Estonial. Foto: Tairo Lutter

Möödunud ebatavaline aasta nõuab ka tavapärasest erinevaid lahendusi. Seekord ei valitud eraldi aasta nais- ja meessportlast ning võistkonda, vaid üksnes aasta parim. Selleks osutus meie ralliekpaaž Ott Tänak-Martin Järveoja.

Tänak: «Aitäh kõigile toetajatele selle tunnustuse eest! Ütleks, et on olnud ebareaalne aasta. Loomulikult on olnud üleüldiselt keeruline, aga samamoodi on see mõjutanud ka sporti ja kõik, mis sel aastal toimus – raske oli loomulikult järge pidada. Peaksime olema õnnelikud, et autosport kui selline toimis ja võistlused suudeti ära korraldada. Otseselt sarjatunnet oli raske tekitada ja me kunagi ei teadnud, mis tuleb, mis ei tule, millal tuleb – sellepärast pidime võtma üks võistlus korraga. Selle tõttu oli kogu see aasta ka väga teistmoodi.»

Järveoja: «Aitäh kõigile ka minu poolt! Oli tõesti ebareaalne ja ebanormaalne aasta, aga eelkõige oli see õpetlik aasta. Eelkõige just selle koha pealt, et me ei tohiks asju võtta iseenesestmõistetavana. Meie kõigi suurim väärtus on tervis ja tervist me peame hoidma. Püsigem terved, sest terves kehas on terve vaim!»

Tänak-Järveoja lõpetasid lõppenud MM-hooaja kokkuvõttes kolmanda kohaga. Seitsmest etapist võideti üks, kodune Rally Estonia. Hyundai tiimiga tuldi võistkondlikult maailmameistriks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles