Mullu napilt tiitlita jäänud Evans: peame kõikidelt rallidelt maksimumi korjama, muidu poleks mõtet WRC-sarjas sõita

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: Toyota GAZOO Racing

Eelmisel aastal WRC-sarjas teise kohaga lõpetanud Elfyn Evans vaatab lootusrikkalt tänavusele hooajale vastu ning püüab teha endast oleneva, et tiitel viimaks koju viia.

Hooaja algus teadupärast väga lihtne pole, sest Monte Carlos tuleb rallimeestel heidelda lisaks konkurentidele veel ka muutuvate ilmaoludega. Ka Evans tunnistas, et kerge lumises Montes olema ei saa ja rehvivalik muutub ilmselt määravaks. «Ei ole tõesti kerge väljakutse. Sel aastal on informatsioon, et mõnel kiiruskatsel võib ilm mitu korda muutuda. See tähendab, et rehvivalik tuleb kindlasti teha õige ning kaalume võimalusi kindlasti rohkem kui tavaliselt,» sõnas Evans enne rallit meediale.

Rehvivaliku teeb ka raskemaks fakt, et tänavu kasutatakse esmakordselt Pirelli rehve, millel hoopis teine iseloom võrreldes Michelinidega. Sõitjad on teinud küll väga palju testimisi, kuid õiget ülevaadet kellelgi endiselt pole. «Kõige raskem ongi olukorrad, kus tuleb kasutada erinevaid rehvisegusid samal ajal. Olen veendunud, et meil pole alati parim valik all, kuid sellega peavad kõik teised amuti vaeva nägema,» lausus Evans.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles