MM-sarja üldliidriks tõusnud Rovanperä: see kõik on minu jaoks uus

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Paljud rallieksperdid arvasid, et Kalle Rovanperäst võib nädalavahetusel sõidetud Arctic Rallyl saada ajaloo noorim MM-ralli võitja. Nii siiski ei läinud, kuid see-eest sai poodiumi teisele astmele tõusnud soomlasest ajaloo noorim MM-sarja üldliider. 

Rovanperä võitis kodumaal kaks katset kümnest ning jäi ralli kokkuvõttes Ott Tänakule alla 17,5 sekundiga. Ent kuna üks soomlase katsevõitudest üks tuli punktikatsel, teenis ta Lapimaalt kokku 23 silma, millega kerkiski MM-sarja üldliidriks. 

20-aastasel soomlasel on kahe etapi järel koos 39 punkti ning ta edestab Thierry Neuville (Hyundai) nelja ja tiimikaaslasi Sebastien Ogier'd ja Elfyn Evansit kaheksa silmaga. Ott Tänak on MM-sarja üldarvestuses 27 punktiga viies. 

«Olen selle teise koha üle ülimalt õnnelik,» ei varjanud Rovanperä rallijärgselt enda rõõmu. «See oli võrdlemisi keeruline nädalavahetus: ma surusin kogu aeg kõvasti, kuid meil ei õnnestunud alati endast kõike välja panna. Punktikatsel andsin aga endast tõesti kõik.»

Soomlane tunnistas, et tundis autoroolis ka koduse võidukihutamise eel tema õlgadele laskunud kerget võidupinget ning oli rõõmus, et tal õnnestus selle all toime tulla. 

Nüüd tuleb Rovanperäl hakkama saada aga veelgi suurema pingega, sest hooaja kolmandale MM-etapile läheb autoralli MM-sarja üldliidrina vastu just nimelt tema. «Tegelikult on väga tore selles positsioonis olla: MM-sarja esimest korda juhtida. Minu jaoks on täiesti uus olukord minna järgmisele etapile vastu liidrina, kuid meil tuleb lihtsalt enda kiirust hoida ja olla stabiilsed. Täpselt nagu siiani,» sõnas soomlane. 

Autoralli MM-sarjas on nüüd ligemale kahe kuu pikkune paus ning WRC-masinatele puhutakse uuesti hääled sisse aprilli viimasel nädalavahetusel, kui esmakordselt kihutatakse Horvaatias. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles