Barcelona uus president tõotab Messile truudust ja loodab Guardiola koju tagasi tuua

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Joan Laporta tähistamas võitu.
Joan Laporta tähistamas võitu. Foto: LLUIS GENE/AFP/Scanpix

FC Barcelona jalgpalliklubis algas täna uus ajajärk, kui klubi presidendiks sai 2010. aastal selle ameti maha pannud Joan Laporta. 

Laporta poolt hääletas 54,3 protsenti valijatest, teisi kandidaate Victor Fonti ja Toni Freixat toetas vastavalt 30 ja 8,6 protsenti hääletanutest. FC Barcelona hääleõiguslikest liikmetest ütlesid klubi tegemistes sõna sekka ligemale pooled ehk 109 531 inimest. 

Laporta jaoks on tegemist teise perioodiga Kataloonia gigandi eesotsas. Tema esimesse valitsemisaega (2003-2010) jääb Barcelona tõus maailma paremaks vutiklubiks, kui esmalt Frank Rijkaardi ja seejärel Pep Guardiola juhendamisel võideti ühtekokku neli Hispaania meistritiitlit ja kaks Meistrite liiga torfeed.

Praegusegi valimiskampaania ajal ei teinud Laporta saladust sellest, et ta tooks Guardiola meelsasti kunagisse koduklubisse tagasi. «Mina näeksin Pepi uuesti siin, kuid praegu töötab ta Manchester Citys. Seega peab ta ise enda otsuseid langetama. Guardiola on paljude jaoks Barcelona talisman ja paljud katalaanid näeksid meelsasti just teda klubi eesotsas,» olid Laporta sõnad eelmise aasta suvel. 

Kui Guardiola plaan liigitub seega veidi soovunelma kategooriasse, siis Laporta presidendiks saamisega raiuti kivisse üks teine järgnevus: hispaanlane teeb kõik endast oleneva, et jätta klubi teine talisman Lionel Messi sinna paigale. «Teen kõik endast oleneva, et Lioneli Barcelonas hoida,» kulges Laporta lubadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles