Fillon Maillet tegi taas norralastel selja prügiseks, Eckhoff päästis Norra au

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tiril Eckhoff.
Tiril Eckhoff. Foto: MICHAL CIZEK/AFP

Tšehhis Nove Mestos jätkus laskesuusatamise MK-sari. Laupäeval sõideti nii meeste kui ka naiste jälitussõidud.

Meeste jälitussõit:

Tänane jälitussõit Nove Mestos oli üks hooaja vägevamaid, sest viimasesse lasketiiru tuli koguni kuus sportlast koos, kes kõik ihkasid esikohta. Nende seas oli kolm prantslast (Quentin Fillon Maillet, Émilien Jacquelin ja Antonin Guigonnat), kaks norralast (Johannes Thingnes Bö ja Sturla Holm Lægreid) ja itaallane Lukas Hofer.

Suures närvidemängus suutsid edukaimalt väljuda kaks prantslast Fillon Maillet ja Jacquelin, kes läksid viimasele 2,5km ringile liidrikohal. Neid asusid 21 sekundi kaugusel jälitama Lägreid ja Bö, kes tegid viimases püstitiirus ühe eksimuse.

Viimasel ringil suutis Fillon Maille Jacquelini maha raputada ning esikoha noppida. Tegelikult oli seis päris äevaks muutunud, sest Bö jõudis prantslasest finišis ainult kaheksa sekundi kaugusele. Kolmandana tuli finišisse Jacquelin, kes suutis vaatamata raskustele Lägreidi rünnakutest pääseda.

Naiste jälitussõit:

Naiste konkurentsis jätkus MMi valitsejanna Tiril Eckhoffi võidukäik. Norralanna tegi küll lasketiirudes ühe eksimuse, kuid suusarajal näidatud kiirus ei oli piisav, et talle vastaseid täna ei leidnud. Poodiumi teisele astmele kerkis kuuendalt kohalt alustanud Dzinara Alimbekava, kes puhta laskmisega kaotas võitjale lõpuks 34,6 sekundit.

Kolmanda koha eest heitlesid armutult sakslanna Franziska Preuss ja norralanna Marte Olsbu Röiseland. Lõpuks jäi sakslanna finišis ikkagi peale ning kaht kanget jäi lahutama lõpuks 1,4 sekundit.

Esikuuikusse mahtusid veel itaallanna Dorothea Wierer ja Marketa Davidova. Ühtegi eestlannat täna starti ei lubatud, sest eile jäädi sprindis 60 parema seast välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles