Euroliigas selgus põhiturniiri võitja, CSKAst minema löödud superstaar sihib NBAd

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Fenerbahce (kollases) pidi tunnistama Barcelona paremust.
Fenerbahce (kollases) pidi tunnistama Barcelona paremust. Foto: euroleague.net

Korvpalli Euroliigas alistas Barcelona võõrsil 82:73 Istanbuli Fenerbahce ning kindlustas põhiturniiri võidu. 

Enamikul võistkondadel jääb nüüd pidada vaid üks kohtumine. Esiotsas leidub üks erand, kaheksandat kohta hoidval Peterburi Zenitil tuleb tagantjärele mängida Kreeka klubi Ateena Panathinaikosega. 

Lisaks Barcelonale on play-off'i pääs kindel viiel satsil. Teise-kolmanda positsiooni jagavad Moskva CSKA ja Istanbuli Anadolu Efes. 4.–10. kohani võib aga palju muutuda. Turvaliselt saavad tunda end vaid Milano Armani, Fenerbahce ja Müncheni Bayern. Lisaks püsivad konkurentsis Madridi Real, Zenit, Vitoria Baskonia ning Valencia. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Suurklubidest läheb kohamängudele vastu kõige hapramast seisust CSKA. Viimastel kuudel on neil probleeme olnud nii platsil kui ka väljaspool. Nüüd sai kinnitust ka väide, et tiimist lahkub rünnakuliider Mike James. Mine tea, võib-olla lööb see armeeklubis õhu hoopis puhtamaks, sest tal oli kiskumisi peatreeneri Dmitris Itoudise ja isegi mõne mängijaga. 

Erinevad Euroopa tuntud korvpalliajakirjanikud teatasid, et ametlikult pole Jamesi kolme aasta pikkust lepingut veel lõpetatud, ent see peaks olema aja küsimus. Täna lendab ameeriklane kodumaale. CSKA presidendi Andrei Vatutini sõnul loodab punktikütt NBAs maanduda juba tänavu, halvemal juhul järgmisel hooajal. 

«See teeks meie elu lihtsamaks ka lepingu lõpetamisel,» lisas Vatutin kodumaa meediale. 

Jamesi saagiks jäi tänavusel Euroliiga hooajal 27 mängu, keskmiselt 31 minutit, 19,3 punkti ja 5,7 resultatiivset söötu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles