Foto Venemaa meistrivõistlustele Norra värvides tulnud suusataja tekitas paksu pahandust

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aleksandra Šimolina
Aleksandra Šimolina Foto: Aleksandra Šimolina/Instagram

Venemaa murdmaasuusatamise meistrivõistlustel tekitas 21-aastane Aleksandra Šimolina väiksemat sorti skandaali, sest tuli võistlustele samasuguses vormis, mida kannavad Norra koondise sportlased.

Kõnealune võistlusvorm kuulub Bjørn Dæhlie kollektsiooni. Kuigi Šimolina kantud riietusel polnud Norra lippu, oli see muus osas identne sellega, mida kandsid norralased Oberstdorfi MMil.

Venemaa suusaliidu presidendile Jelena Välbele ei mahtunud pähe, kuidas selline vahejuhtum üldse aset leidis. «Reeglite järgi poleks tohtinud ta startida. Me ei tohi võistelda teise riigi riietuses,» sõnas ta.

«Oleme juba ammu paika pannud, et meie sportlased ei tohi teiste riikide vorme kanda. Olgu selleks siis võistluskombinesoon, müts või midagi kolmandat. Sellist asja pole ikka pikka aega juhtunud. Vanasti juhtus seda tihedamini,» sõnas Välbe.

Šimolina sõnas pärast võistlust, et tema riietus on küll Norra toodang, ent sellel polnud Norra lippu. «Siin ei ole ühtegi Norra sümbolit, ainult värvid kattuvad. Olen seda vormi kandnud terve hooaja. See maksis 10 000 rubla (111 eurot – toim). Jah, brändiks on Bjørn Dæhlie, aga tegu on massitoodanguga. Eelnevalt pole kellelgi sellega probleeme olnud. Eks pean nüüd mõtlema, mida teha, et rohkem selliseid asju ei juhtuks,» sõnas ta.

Naiste 30 km sõidus tuli Venemaa meistriks Marija Istomina, Šimolina lõpetas võistluse 29. kohaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles