Messi ostis Lõuna-Ameerika jalgpalluritele 50 000 koroonavaktsiini

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: Nick Potts/PA

Maailma üheks parimaks jalgpalluriks peetav Lionel Messi otsustas aidata Lõuna-Ameerika jalgpallureid ning soetas neile koguni 50 000 koroonavaktsiini.

Hispaania jalgpallihiiu Barcelona talisman otsustas aidata Hiinast soetada vaktsiine, et Lõuna-Ameerika pallurid saaksid vajalikud süstid tehtud.

See on eelkõige vajalik, et suvist Copa Americat silmas pidades. Praegu näeb plaan ette, et turniiriks on kõik osalevad pallurid ja koondiseliikmed saanud kaks vaktsiinisüsti. Tehingust andis mõista Uruguay president Luis Alberto Lacalle Pou ning vaktsiine vahendab Hiina ettevõte Sinovac.

Leping allkirjastati osapoolte vahel pärast seda, kui Messi esitles hiinlastele saadetud kolme tema autogrammiga jalgpallisärki. Praegu ei ole ükski Hiinas tingimusliku kasutusloa saanud vaktsiinidest mRNA-põhine. Seda tehnoloogiat kasutavad aga USA ravimihiid Pfizer ja Saksa BioNTech ning Moderna.

Argentinas saadetakse vaktsiinid 26 kõrgliiga meeskonnale. Plaani järgi saavad kõik vaktsineeritud, et olla valmis osalema suvisel Copa Americal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles