Vinge tähiseni jõudnud Ogier: kunagi lugesin katsevõite pingsalt, enam pole selleks mahti

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: Dppi/Bastien Roux/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Horvaatia ralli avapäeva teisena lõpetanud Sebastien Ogier jõudis karjääris järjekordse uhke tähiseni, ületades 600 katsevõidu piiri. 

«Tore statistika, aga leidub ka vägevamaid, see pole rekord. Aga püüan kindlasti veel katseid võita. Kunagi olid ajad, kui lugesin neid aväga pingsalt. Nüüd käib nii tihe viie mehe võitlus, et selleks pole mahti. Jagame rohkem katsevõite omavahel, ent seda hinnatavamaks need ka muutuvad,» arutles Ogier.

Reede õhtuks on seitsmekordse maailmameistri kontos eWRC andmetel 701 katsevõitu. Enamat on suutnud kuus pilooti, tabeli tipus troonib Sebastien Loeb 921ga. 

Ogier keskendub siiski eelkõige ralli võitmisele. Pärast ebakindlat hommikupoolikut võitles Toyota piloot end teiseks, liidrist Thierry Neuville'ist lahutab 7,7 sekundit. 

«Oli päris hea pärastlõuna. Kokkuvõttes oli täna tähtsaim, et püsiksime võitluses. Homme tuleb ilmselt järjekordne keeruline päev, kus pidamise tingimused pidevalt muutuvad. Nagu ka täna,» arutles Ogier.

«Kokkuvõttes olen rahul. Hommikul panin seadistusega mööda, kasutades tundmatuid lahendusi. Auto oli minu maitse jaoks liiga alajuhitav. Kui libedal teel puudub kontroll esiosa üle, siis on raske kiire olla,» jätkas ta, lisades, et lõunapausi korrektuurid tõid edu.

Ogier pääses tiimikaaslasest Elfyn Evansist mööda päeva viimase katsega. Kaht pilooti lahutab kaheksa kiiruskatse järel 0,3 sekundit. 

«Kogu pärastlõuna oli veidi ärritav, Sebastien tegi hea esituse. Mina eksisin mõnes kohas, kus poleks pidanud. Olin veidi kohmakas. Väikesed asjad võivad palju sekundeid maksta,» sõnas Waleslane. 

Toyota piloote lahutab Hyundai mehest Neuville'ist vastavalt 7,7 ja 8 sekundit. 

«Ma ei tea, kas te näete [maski tagant] mu naeratust, aga olen päris rahul. Oli raske päev kõigile. Pärast Kalle avariid üritasime stardikohast maksimumi võtta ja vahet kasvatada, põhimõtteliselt see õnnestus,» võttis belglane päeva kokku. 

«Tahtsime teisel ringil edu hoida. Kohati jäin aga esimesena startides hätta. Meil polnud head pidamist, kaotasime veidi palju. Kokkuvõttes peame rahul olema. 7,7 sekundit jäi alles. Pole paha.

Olen piisavalt Ogier'ga heidelnud. Aga ta teab, milleks me samuti võimelised oleme. Keegi ei anna alla. Kindlasti tuleb homme raske päev, aga mulle need katsed meeldivad. Loodetavasti suudan taas suruda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles