Jalgpalli EMile saab võtta 23 asemel 26 mängijat

Toimetas Ville Arike
Copy
Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON via www.imago-images.de/imago images/Sven Simon/Scanpix

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) täitevkomitee otsustas, et iga riik saab tuleval kuul algavale EMile võtta mitte 23, vaid 26 mängijat.

Tegemist on ennetava meetmega, et kui mõni mängija juhtub EMi käigus andma positiivse koroonatesti ning tema/nemad pluss võimalikud lähikontaktsed jääma karantiini, ei kuivaks koondiste võimalike mängijate ring liiga väikeseks. Seetõttu otsustati EMile üles antavate mängijate arvu suurendada, teatas UEFA oma kodulehel.

Mõne nädala eest oli sellele plaanile kuulda ka teatud vastuhääli, sest liiga suureks aetav koosseis tekitab teisi probleeme - mängijatele mänguaja leidmise ja tiimikeemia osas. Ent need arvamused ei muutunud valdavaks.

Seejuures saab igale üksikule mängule endiselt üles anda 23 mängijat, sealhulgas kolm väravavahti. Juba varem pandi paika, et igas mängus saab teha viis vahetust.

Koosseisude ülesandmise tähtaeg on 1. juuni. Samas on enne 11. juunil algavat turniiri lubatud teha vahetusi tõsise vigastuse või haigestumise korral. Ka koroonajuhtumeid saab kanda tõsise haigestumise alla ning selle viirusega nakatunud mängijaid enne EMi algust vahetada. Väravavahte tohib koosseisus vahetada terve turniiri jooksul.

Tagasivahetusi teha ei tohi - ehk mängijat, kes pärast 1. juunist on koosseisust välja arvatud, tagasi registreerida ei tohi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles