Kolmekordne olümpiavõitja meenutas ränka vigastust: ma kuulsin, kuidas mu jalg pooleks läks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Dimitri Belosertšev.
Dimitri Belosertšev. Foto: imago sportfotodienst/imago sportfotodienst

Dimitri Bilosertšev on vaieldamatult üks ajaloo edukamaid riistvõimlejaid. Siiski pani tema karjäärile pitseri karm jalavigastus.

1983. aastal neljakordseks Euroopa meistriks kroonitud venelane oli järgneval hooajal suurfavoriit Los Angelese olümpiamängudel. Mäletatavasti otsustas Venemaa antud suurvõistlust boikoteerida ning nõnda jäi Bilosertševil võimalus medalite nimel heidelda ära.

1985. aastal toimus aga Venemaa riistvõimleja elus veelgi karmim sündmus. Nimelt sattus mees autoavariisse, kus ta murdis jalaluu lausa 41 tükiks. Toona 18-aastane tippsportlane sõitis suurel kiirusel vastu betoonposti ja ta toimetati kiiremas korras haiglasse.

«Ma kaotasin juhitavuse ja sõitsin teelt välja. Kõige hullem oli, et kuulsin, kuidas mu jalg pooleks läks,» selgitas Bilosertšev.

Arstid olid keerulise valiku ees, sest venelase jalg oli nõnda halvas seisus, et halvimal juhul võinuks minna asi amputeerimiseni. Õnneks tehti talle edukas operatsioon ning ime kombel naasis riistvõimleja veel ka võistlusareenile.

Ta suutis 1988. aastal toimunud Souli olümpiamängudel võita kolm kuldmedalit ning aasta varem veel ka neli MM-tiitlit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles