GALERII Eesti alustas Kuldliiga alagrupiturniiri kindla võiduga Hispaania üle

Postimees Sport
Copy

Eesti meeste võrkpallikoondis alustas täna Euroopa Kuldliiga esimest alagrupiturniiri, kui võõrustasime Hispaaniat. Eesti sai oma mängumootori väga hästi käima ning 3:0 (25:23, 25:16, 25:18) võidu.

Peatreener Cédric Énard saatis oma esimeses mõisa peale mängus lahingusse tempomehed Ardo Kreegi ja Timo Tammemaa, nurgaründajad Märt Tammearu ja Albert Hurda, sidemängija Renet Vankeri, diagonaali Renee Teppani ja libero Silver Maari.

Avageimis kulges Eesti pikalt ühe-kahepunktilises kaotusseisus ning pärast 1:1 algust vaatas viigiseis teist korda tabloolt vastu alles 22:22 olukorras. Seejärel said otsustavaks aga Kreegi blokinäpud ja Teppani head servid, mis geimi 25:23 meile kallutasid.

Teises geimis näisid asjad sama rada kulgevat, kuid 8:10 kaotusseisust tegid sinisärgid Tammemaa serviseeria toel 7:0 vahespurdi ning korraks ette pääsenuna kulgeti rahulikult 25:16 geimivõiduni. Kolmandas geimis kordus sama: võrdselt kulgeti seisuni 13:13, siis tegi Eesti 4:0 vahespurdi ja 25:18 geimi- ja 3:0 mänguvõit oli tõsiasi.

Eesti punktid jagunesid võrdselt: Teppan tõi parimana 17 (+13, 62%), Hurt lisas 14 (+10, 57%) ja Tammearu 11 (+6, 48%).

Enne mängu:

Eesti koondise esimeseks vastaseks Kuldliigas on 2007. aasta Euroopa meister Hispaania. Varasemalt on kaks koondist vastamisi läinud 15 korda ning kaalukausid on 8–7 vastaste kasuks. Viimati madistati omavahel 2019. aastal, kui samamoodi Kuldliiga raames toimunud mängudes jäid 3:1 ja 3:0 peale hispaanlased. 

Kõik eelnev ei mängi tänavuse turniiri eel aga liiga suurt rolli, sest mõlemas koondises on toimunud vahepeal palju muudatusi. Suures plaanis on kaks meeskonda võrdlemisi samast mastist ning sarnane on sealjuures ka kahe meeskonna stiil. 

Mõlemal koondisel on väga hea rünnakuarsenaliga tempoosakond ning nõnda üritatakse sellele rõhku pannes vastaste mängu laiali tõmmata. Erinevus tuleb sisse aga sidemängijate puhul: hispaanlastel on seal kasutada Poola kõrgliigas tegutsev Ángel Trinidad de Haro.

Eesti koondise jaoks on aga hea uudis, et Hispaania leeris ei löö Kuldliigas kaasa nende põhidiagonaal Andrés Villena, kes lõi mullu palle maha Lõuna-Koreas. Omad puudujad on ka Eesti koondise leeris: vigastuse tõttu ei näe sinises särgis Kert Toobalit (sidemängija) ja Robert Tähte (nurgaründaja). 

Kuldliiga eel pidas Eesti koondis neli kontrollkohtumist Lätiga, mis kõik võideti. Hispaania madistas neljal puhul Tuneesiaga, millest võitis kolm. 

Eesti koondise koosseis Tartu turniiril:

Sidemängijad: Robert Viiber, Markkus Keel, Renet Vanker

Temporündajad: Ardo Kreek, Timo Tammemaa, Alex Saaremaa, Andri Aganits

Nurgaründajad: Karli Allik, Märt Tammearu, Kristo Kollo, Albert Hurt, Stefan Kaibald

Liberod: Silver Maar, Johan Vahter

Diagonaalründajad: Oliver Venno, Renee Teppan

Hispaania koondise koosseis Tartu turniiril:

Sidemängijad: Ángel Trinidad de Haro, Ruben Lorente Camacho, Lucas Lorente Lopez

Temporündajad: Miguel Angel Fornes Jul, Alejandro Vigil Gonzalez, Borja Ruiz Mira, David Lopez Alacio

Nurgaründajad: Jordi Ramón Ferragut, Francisco Iribarne, Jose Villalba Zamorano 

Liberod: Daniel Ruiz Posadas, Unai Larranga Ledo

Diagonaalründajad: Augusto Colito, Alvaro Gimeno Rubio, Gerard Osorio

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles