MEISTRITE LIIGA FINAAL Chelsea sai lisajõudu, aga City on favoriit

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Chelsea ja City viimases omavahelises mängus sai otsustavaks Marcos Alonso (pildil) üleminuti tabamus.
Chelsea ja City viimases omavahelises mängus sai otsustavaks Marcos Alonso (pildil) üleminuti tabamus. Foto: Shaun Botterill/AFP/Scanpix

Kui Londoni Chelsea jalgpalliklubi vallandas tänavu jaanuaris peatreener Frank Lampardi ja palkas tema asendajaks eelmisel hooajal Pariisi Saint-Germaini meistrite liiga finaali viinud Thomas Tucheli, ütles sakslane, et tahab luua meeskonna, kelle vastu ei taha keegi mängida. Manchester City vastu on Tucheli missioon seni õnnestunud.

Ent selle lubaduse tähtsaim test toimub täna, kui Chelsea ja City lähevad vastamisi järjekorras 66. meistrite liiga finaalis. Pärast Tucheli tulekut on klubid kohtunud kaks korda ning Inglismaa pealinna tiimil on ette näidata 1:0 ja 2:1 võit. Chelsea on ainus võistkond, kes suutnud sel hooajal Cityl rohkem kui ühe korra naha üle kõrvade tõmmata.

Tõele au andes on favoriidikoorem laupäeval Guardiola hoolealuste õlul. Jah, Chelsea võitis Cityt kaks korda, kuid mõlemal puhul ei mänginud Manchesteri sinise poole esindajad täisrivistuses. Pealegi on City tiitlilahingutes väga hea: kui välja jätta Inglismaa superkarikas, mida peavad suured klubid nii või teisiti lihtsalt hooajaeelseks sõprusmänguks, on nad võitnud viis viimast finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles