Toyota otsis Sardiinia ralli eelsel testil imet

Karl-Joosep Küngas
Copy
Elfyn Evans Portugali MM-rallil.
Elfyn Evans Portugali MM-rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota rallimeeskond lõpetas viimase MM-ralli Portugalis väga ilusa tulemusega. Tegelikult oli aga selge, et nende kiirus jäi alla nii Hyundaile kui ka kohati M-Spordile. Sestap otsustati veidi ümber mängida testimised järgmisteks võistlusteks.

Möödunud nädalal oli Toyota rallimehed testimistel Hispaanias ning esialgu plaaniti keskenduda Keenia Safari rallile sarnastele teedele. Küll aga tehti ootamatult muudatus ning hoopis hangiti kogemust Sardiiniale omastes oludes.

«Algselt oli see tõesti Safari testisõit, kuid meil avanes võimalus ka varuplaaniks. Meie testipaigas olid väga erinevad olud ning nõnda leidsime Sardiiniale sarnased tingimused üles,» selgitas Toyota tehniline direktor Tom Fowler.

«Ega väga ei saanud nende kahe ralli vahel muuta ja ilmselt mingit imet ei juhtu. Me küll otsisime seda, kuid pigem seda ei juhtu. Samas leidsime mõnele veale lahenduse,» jätkas Fowler.

Toyota läheb Sardiiniasse ilmselt eesmärgiga, kus proovitakse võimalikult vähe konkurentidele kaotada. Hetkel hoitakse nii sõitjate kui ka meeskondlikus arvestuses kindlalt esikohta.

«Meie strateegia on pea külmana hoida. Hooaeg on alanud väga hästi ja oleme heas positsioonis. Ilmselt ei saaks me Sardiinias ka kõige kiirema autoga Hyundaile vastu, kuna teepuhastamisel on nõnda suur mõju,» lõpetas Fowler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles