Tänak tulikuumas Sardiinias võistlemisest: eks ta üks kiivri ja kombinesooniga saunas istumine ole

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak läheb Sardiiniasse ühe eesmärgiga ja selleks on ainult võit.
Ott Tänak läheb Sardiiniasse ühe eesmärgiga ja selleks on ainult võit. Foto: Reporter Images/EPA/Scanpix

Juba homme lükatakse käima autoralli hooaja viies etapp, milleks on Sardiinia MM-ralli ja Eesti rallisõbrad võivad kindlasti oodata põnevat nädalavahetust. On ju sellel Vahemeres asuval Itaalia saarel juhtunud nii mõndagi, mille üle võime kõik uhked olla.

Sardiinias sõidetav MM-etapp on tänavu esimene, mida suudeti korraldada möödunud hooajal pärast koroonaviiruse puhangut üle kogu maailma. Kui eelmisel aastal sõideti see oktoobri alguses ja üsna tavapäratutes tingimustes, siis nüüd on ta kavas jällegi oma plaanipärasel ajal. Väga suureks faktoriks saab kindlasti teepuhastamine ja kõrge õhutemperatuur. Seda tunnistas ka Tänak ise kolmapäevasel meediapäeval.

Kui Eestis saame alles tasapisi suve lõhna nuusutada, siis Itaalia suuruselt teisel saarel on õhutemperatuur kerkinud 30ni ja sellest kõrgemaks. Oma rolli võib ka mängida pühapäevane võistluspäev, sest pärast kuumaperioodi lubatakse sinna lisaks vihmasajule ka äikest. Tänak tunnistas, et autos selline palavus väga meeldivaks olemist ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles