Tänak laupäeva rikkunud tehnilisest apsust: keeruline, kui sõitja mitte midagi ei näe

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänak ja Martin Järveoja langesid Keenia MM-ralli laupäevasel viimasel katsel taas tehnilise viperuse ohvriks, kui nende Hyundail lakkas osaliselt töötamast aknasoojendus ning tihenenud vihmasajus oli võistluskiirusel sõitmine sisuliselt võimatu.

«Kohe pärast starti hakkas sadama ja kahjuks minupoolne aknasoojendus ei töötanud ning pidin Martini käest küsima, kuhupoole minna,» rääkis Tänak WRC TV-le. «Ta suutis natuke aega välja aidata ja öelda, kuhu tee läheb, aga lõpuks on keeruline, kui sõitja mitte midagi ei näe. Sõitsime sellises libeduses peaaegu kõik 30 km. Pidime korra seisma jääma ja klaasi puhastama. Katse läbimine võttis ikka omajagu aega.»

Tänak selgitas, et probleemi üritati lahendada mitmel erineval moel, kuid need ei kandnud vilja. Kuigi teistele vihma kätte jäänud sõitjatele tekitas palju probleeme ka libedaks muutunud teed, siis Tänaku jaoks oli see antud olukorras kõige väiksem mure.

Saarlane selgitas, et ralliautoga pole võimalik võistluskiirusel sõita, kui esiaknast ei avane juhile head vaatevälja. «Ma ei tea, kas keegi tahab sääraselt 200 km/h kihutada. Selliselt sõites võib palju viga saada,» ütles ta.

Kuigi Tänak kaotas ligi kaks minutit ja langes neljandaks, siis arvab ta endiselt et oluline on võistlusel kindlalt lõpuni tulla. «Homne on paljunõudev. Ka meeskondlikust perspektiivist on oluline finišisse jõuda. Hoiame fookust,» ütles Tänak lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles