Adamo: pean olema diplomaatiline, aga kõik eeldasid Rovanperä ja Tänaku duelli

Postimees Sport
Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Dppi/Bastien Roux/Scanpix

Rally Estonial hoiab Hyundai lippu kõrgel Craig Breen, kes on 13. kiiruskatse järel teisel positsioonil. Ainsana on Breenile suutnud tagatulesid näidata karjääri esimest võitu jahtiv Kalle Rovanperä.

Kahte esimest lahutas laupäeva pärastlõunaks 35,7 sekundit. Küsimusele, kas Rovanperä on kiirem põhjusel, et on saanud rohkem WRC-autoga sõita, vastas Hyundai tiimipealik Andrea Adamo: «Ma ei usu, et asi on väheses ralliauto istumise võimaluses. Ma ei tea, mida Craig saaks rohkem teha. Aga kõik teadsid, või vähemalt eeldasid, et sellest rallist tuleb Rovanperä ja Tänaku duell. Peame muidugi diplomaatiliselt rääkima, aga nii on. Nemad pididki teistest kiiremad olema. Aga me kõik teame, mis Otiga juhtus.»

Breeni tööga jääb Adamo igati rahule. Et aga iirlane MM-tiitlile ei sõida ning tema taga kolmandal kohal on meeskonnakaaslane Thierry Neuville, küsiti Adamolt, kas pühapäeval on oodata kohtade vangerdust.

«Ütlen nii: praegusel hetkel liiguvad mul teatud mõtted, aga midagi pole kivisse raiutud. Mõnikord on aeg väga väärtuslik ja seda oleks patt raisata asjadele, mida ei pruugi kunagi juhtuda,» vastas tiimipealik.

12. kiiruskatsel hilines Ott Tänak starti ning läks rajale kuuendana, kuigi pidanuks startima teisena. Kas ajakaristus võeti meelega? «Ausalt öeldes on see mitme asja segu. Ausus mõjub mulle vabastavalt. Räägingi tõtt: ta jäi starti hiljaks, sest mingid asjad võtsid kauem aega. Te võite mind uskuda või mitte, aga nad vahetasid detaile auto tagaosas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles